3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Dev altyapı projesi

Siirt Belediyesi'ne Alman Kalkınma Bankası (KFW) tarafından hibe edilen 32 milyon Euroluk altyapı projesinin çalışmaları start aldı.

Siirt Belediyesi'ni kardeş belediye olarak seçen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilecek projenin çalışmalarına Güres Caddesi'nde orta refüjlerin kaldırılmasıyla başlandı. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Mervan Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Siirt'e güzel bir mekan kazandırmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Başkan Gül, "Gerek Güres Caddesi ve gerekse Özgen Caddesi'nde yapılacak düzenleme çalışmalarının ardından, bu iki caddemiz araç trafiğine kapatılacak. Buralarda yayaların oturabileceği parklar, yürüyüş yerleri yapılacak. Güres Caddesi, Aydınlar Yolu kavşağından Hastane Caddesi kavşağına kadar olan 800 metrelik mesafeyi kapsıyor. Siirt, güzel bir mekana kavuşacak. Bu iki caddedeki işyerlerinin ve evlerin değeri artacak. Bu iki caddeyi bize kazandıracak olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ediyoruz. Çalışmalara başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Gül, her iki caddedeki ağaçların sökülerek uygun alanlara dikileceğini ve çalışmaların hava durumuna göre en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 10:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?