4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Diğer yatırımcılara örnek olacak

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde Aralık ayında temeli atılan ve inşaat çalışmaları süren boya fabrikasında incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Vali Hüseyin Avni Mutlu, fabrikanın ortaklarından Hayrettin Tartar'dan bilgi aldı.

Vali Mutlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan bu yatırımın Siirt için önemli olduğunu belirterek, "Boya fabrikasının diğer müteşebbislere de örnek olacağını düşünüyorum. İş adamlarını Siirt'e yatırım yapmaya çağırıyorum. 70 hektar arazi üzerine kurulan ve 2005 yılında sağlanan 3 trilyon ödenek ile bitirilen Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 81 adet parsel var. Organize Sanayi Bölgesi'nin il genelinde büyük bir sanayi potansiyeli oluşturacağını ve buna paralel olarak istihdama da etki edeceğini düşünüyorum. Siirt'e yatırım yapacak her girişimciye teşvik yasasından doğan her türlü imkan sağlanacaktır. Bedelsiz arsa tahsisinin yanı sıra 5084 sayılı Teşvik Kanunu'na uygun olarak da enerji gideri indiriminden faydalandıracağız. İBAŞ A.Ş tarafından yapılan bu fabrikanın OSB de ilk yatırım olması nedeniyle önemlidir. Fabrikanın inşaat çalışmalarını yerinde görmek için bölgeye geldik. Müteşebbisi daha fazla istihdam oluşturmaya cesaretlendirmek ve teşvik etmek gerekiyor" dedi.

2006 yılının Haziran ayı sonlarında üretime geçmeyi planladıklarını belirten iş adamı Hayrettin Tartar da, bin 200 metrekare kapalı alana kurulan ve 30 kişinin istihdam edileceği boya fabrikasında günlük 10 ton inşaat grubu plastik ve yağlı boya üreteceklerini" söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 09:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?