3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Fabrika temeli atılıyor

Ankaralı işadamı Hamdi Koz tarafından Siirt’te kurulacak olan boya fabrikası çalışmalarına devam ediliyor. Bin metrekare kapalı alan üzerinde fabrika binasını inşa etmek üzere çalışmalarını sürdüren Hamdi Koz, 21 Aralık 2005 Çarşamba günü fabrikanın temelinin atılacağını belirtti.

Siirt’te fabrika kurmakla, Aksaray’da fabrika kurmak arasında devlet eliyle yapılan katkılarda hiçbir fark olmadığını belirten Hamdi Koz, fabrika için kendilerine herhangi bir kredinin verilmeyeceğini söyledi.

Boya ihraç etmeyi planladıkları Irak’a yakın olmak dışında hiçbir avantajının bulunmadığını belirten işadamı Koz, Siirt’te sanayinin tesisine katkı sağlamaları durumunda bundan manevi bir kazançlarının olacağını belirterek, "İnşallah biz muvaffak oluruz da, bu sayede, bizi diğer sanayici işadamları izlerler" dedi.

Başta Siirt Milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün Bakanları ve bazı üst düzey bürokratları temel atma törenine davet edeceklerini belirten işadamı Koz, "Gayemiz, Siirt’te iş yapılabileceğini diğer işadamlarına duyurmaktır" şeklinde konuştu.

2006 yılının Haziran ayı sonlarında üretime geçmeyi planladıklarını belirten işadamı Hamdi Koz, "Günde on ton boya üretmeyi planlıyoruz. İmalatımız, ihracata yönelik olacak. Bu bakımdan kaliteye çok önem vereceğiz, şimdilik, asgari 30 işçi çalıştıracağız. Zamanla 100 işçiye iş imkanı sağlamaktır" dedi.

Hıfzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 10:20:19
Güncelleme :18 Aralık 2005 Pazar 12:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice taş IP: 81.214.78.xxx Tarih : 22.12.2005 16:41:15
SAYIN KOZ 'U BİR SİİİRTLİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM.İNSANLARA İSTİHDAM SAĞLADIĞI İÇİN İNŞALLAH BU YATIRIM KISA ZAMANDA BÜYÜR VE DİĞER İŞ ADAMLARINIDA TEŞVİK EDER. BAŞARILARINIZN DEVAMINI DİLİYORUM