3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Her Şey Yeşil Siirt İçin'

Siirt Belediyesi tarafından başlatılan "Her Şey Yeşil Siirt İçin" kampanyası çerçevesinde ağaçlandırma çalışmaları sürürken, çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mervan Gül, yeşil Siirt için fidan dikti.

Belediye tarafından kentte Siirt - Kurtalan Karayolu'ndan itibaren alt ve üst yapı çalışmalarının başlamasıyla, yeni yapılan kaldırımlara da ağaç dikilmeye başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Güres Caddesi'nden itibaren Atatürk Bulvarı yanındaki kaldırım ve caddelerde ağaçlandırma ve sulama yaparak, kentte çıplak görünüm sağlayan yerlere ağaç dikti. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mervan Gül, eliyle fidan dikti.

Siirt'i adına yakışır bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Gül, dikilen fidanların kente güzel bir görünüm ve temiz hava kazandıracağını söyledi. Kentin kirli havadan kurtulması için herkesi ağaç dikmeye davet eden Gül, dikilen ağaçların korunmasının vatandaşlara düştüğünü ifade ederek, "Siirt'i oksijen dolu temiz havaya kavuşturmak için elimizden gelen her türlü imkanı değerlendireceğiz, ama Siirt halkının büyük bir sorumluluğu var, bu güzel görünümü sağlayan fidan ve ağaçlarımızı koruyalım, kimsenin çevreyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Özellikle, şehir merkezinde hayvanlarını otlatan çobanlara sesleniyorum, hayvanlarınıza sahip çıkın, ağaçların ve fidanların dalından beslemeyin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 15:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?