4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İHD sağduyuya davet etti

İnsan Hakları Derneği Siirt Şubesi (İHD), önceki gün kentte defnedilen "Mervan" kod adlı teröristin cenazesinde çıkan olaylarda yaralanan şahsın güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu iddia etti. İHD Siirt Şubesi'nde Kurtalan İlçesi Belediye Başkanı Murat Ceylan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Başkanı Murat Avcı, İHD üyeleri ve DTP delegelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı.

İHD Başkanı Vetha Aydın tarafından yapılan açıklamada, önceki gün Gökçebağ Beldesi'nde "Mervan" kod adlı Kenan Demir'in defni sırasında Muhlis Ete (18) isimli şahsın güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Gökçebağ Beldesi'nde yapılan defin sırasında, cenaze törenine katılmak üzere orada bulunan Muhlis Ete'nin, askerler ve özel timlerin ateş açması sonucu sol karın bölgesinden almış olduğu kurşun yarasıyla ağır yaralandığını söyleyen Aydın, son 3 gün içerisinde ilde ve bölgede yaşanan olayların kaygılarını arttırdığını açıkladı.

Aydın, "Siirt'te ve bölgede yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateşli silahlara başvurması ve bunun neticesinde meydana gelen yaralanma ve ölümler, toplumda bir infial meydana getirmektedir. Yaşanan olaylara ilişkin ortaya konulan tepkilerin demokratik ve barışçıl bir çerçevede yapılmasına duyarlılıkla özen gösterilmesi, bu konuda da güvenlik güçlerinin aynı hassasiyet içerisinde olaylara yaklaşması gerekmektedir" dedi.

Vetha Aydın, zarar gören herkesin maddi ve manevi acılarını paylaştıklarını ve benzer olayların yaşanmadığı, sorunların karşılıklı diyalog, kardeşlik ve dayanışma duyguları içerisinde çözümlendiği bir ortamın tesisi için bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya davet ettiklerini aktardı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 21:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?