4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İnadına tavuk ziyafeti

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu ile kentte tavuk sektöründe faaliyet gösterenler, Türkiye gündeminden düşmeyen kuş gribi vakasının Siirt'te olmadığını kanıtlamak amacıyla tavuk ziyafeti verdi.

STSO binasında verilen tavuk ziyafetine, tavuk sektöründe çalışanlar, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren TSO üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Hoş ve neşeli bir ortamda geçen yemeğin ardından STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, bir basın açıklaması yaptı. Kuzu, markalı beyaz et ürünlerin tüketiminin minimuma indiğini belirterek, modern çiftliklerde veterinerlerin kontrolünde, eğitimli personellerle ve hijyenik tesislerde üretilen hindi, tavuk ve yumurtaların tüketiminde hiçbir sakınca olmadığını söyledi.

Nedim Kuzu, "Tavuk, hindi ve yumurtanın eğitimli personelle ve hijyenik ortamda üretildiği, her fırsatta uzmanlarımız tarafından dile getirilmektedir. Entegre tavukçulukta kuş gribi söz konusu olmayıp, modern entegre tesislerde yetiştirilen hindi ve tavuklar risk altında değillerdir. Kuş gribi, tavuk satıcılığı yapanları sıkıntıya soktuğu gibi, tavukları tüketen vatandaşları da endişeye sevk etmektedir. Bu sebeple, Siirt'te kuş gribi vakasının olmadığını kanıtlamak amacıyla kuş gribi hastalığına inat tavuk ziyafeti veriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?