3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Kaçak et kesimi' toplantısı

Kaçak et kesimi ile mücadelede alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak 15 gün önce Valilikte yapılan toplantıda alanın kararlar, düzenlenen ikinci toplantıda ele alındı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mervan Gül, Vali Yardımcısı Metin Demirel, Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen, Tarım İl Müdürü İlhan Özel, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serkan Aslan ile bu kurumların konu ile ilgili birim amirleri de katıldı.
Vali Hüseyin Avni Mutlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kaçak et kesiminin önlenmesi ve mezbahaneye işlerlik kazandırılarak, çarşı içindeki olumsuz görüntüleri ortadan kaldırmak amacıyla 15 gün önce düzenlenen toplantıda alınan kararların ilgili mercilere gönderildiğini hatırlatarak, bu toplantıda gelişmeleri ve eksiklikleri ele alacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan katılımcılar, geçen 15 günlük süre zarfında yaptıkları çalışmaları dile getirirken, kesim ve temizliğe riayet konularında önemli gelişmeler sağlandığı, ancak mezbahanedeki hayvan kesim sayısının henüz istenilen seviyeye gelmediği anlaşıldı.

Vali Mutlu konuşmacıları dinledikten sonra önceki toplantıda alınan kararların ısrarla takipçisi olacaklarını kaydederek, daha önce belirttiği gibi sorunların büyük bölümünün yasalara uyulmamasından kaynaklandığı, ama buna kimsenin hakkının olmadığını vurdguladı. Mutlu, yapılacak denetimlerde kurallara uymayanın tespiti halinde kendi kardeşi olsa bile gereken işlemlerin yapılmasını istedi.
Konu ile ilgili çalışmalar, 15 gün sonra yapılacak toplantıda ele alınacak.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 18:34:57
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 09:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?