3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kasaplara denetim

Siirt'te, kasaplara yönelik olarak 'Siirt İçin' adı altında bir denetim yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan denetime, Zabıta Müdürü Mazhar Etiz, Çevre Sağlık Teknikeri Murat Özdemir ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı bayan müfettişler katıldı.

Ekipler, Siirt'te kaçak et kesilmesi ve dolap dışına et asılmasına karşı denetlediği kasapları uyardı. Denetimler sonucunda kaçak et satan 1 kasaba işyeri kapatma cezası, birçoğuna da para cezası verildi. Kaçak et kesimi yapan ve etlerini dışarı asan birçok kasabın para cezasına çarptırıldığını belirten Zabıta Müdürü Mazhar Etiz, "Halkın sağlığıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Düzenlediğimiz denetimlerin amacı, halkın sağlığıyla oynayan esnaflara göz açtırmamaktır. Siirt'te kaçak et kesimi, son dönemde sağlığı tehdit edici boyuta ulaştı. Kasap dükkanlarında dolaplar bulunmasına rağmen, müşterinin gözü önünde kesmek için etlerini dışarı asan kasaplara biz gereken yasal işlemleri yaptık. Denetimlerimiz sonucunda, kaçak et kesimi yok denecek kadar azaldı" dedi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak et kesimi ve etlerin dışarı asılmaması konusunda daha önce yapılan toplantıda kasapları uyardıklarını belirterek, bundan sonra her fırsatta kasaplarla bir araya gelerek ikazda bulunacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 11:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?