4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Konfederasyon heyetinin ziyareti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanlığı heyeti, bölgede meydana gelen olaylarla ilgili incelemeler yapmak ve rapor hazırlamak üzere Siirt'e geldi.

Genel Başkan Vekili Uğur Bektaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Çetin Demirden'den oluşan heyete, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, Diyarbakır ESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile Batman ESOB Başkanı İbrahim Yaşar da eşlik etti.

Oda binasında başkanlarla görüşen Genel Başkan Vekili Bektaş, burada yaptığı açıklamada, "Genel Başkanlığımız tarafından son günlerde bölgede meydana gelen istenmeyen olaylarla ilgili incelemeler yapmak ve rapor hazırlamak üzere görevlendirildik. Bu tür olayların bundan sonra meydana gelmemesini temenni ediyoruz. Diyarbakır ve Batman'da da incelemeler yaptık. Sorunlarını öğrenmeye çalıştık. Esnafımız, gerçekten zor durumda. Yılın 2 ayında 98 bin 400 esnafımız işyerini kapattı. 17 bin esnafımız da işyerini değiştirdi. Bu da, esnafımızın iş kapasitesini ve içinde bulunduğu durumu gösteriyor. Araba ve konut kredileri yüzde 12 altında bir faiz ve çok daha uzun vadelerle verilirken, esnafın kredisinin faizi yüzde 13 düzeyindedir" dedi.

Siirt ESOB Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, heyete teşekkür ederek, "Genel merkezimiz her zaman bizlere destek olmuştur. Kendileriyle birlikte esnafımızı gezerek sorunlarını bir kez daha dinleyeceğiz. Heyet, hazırlayacağı raporu genel başkanlığa sunacak. Bu raporun, sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Diyarbakır Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu da, "Bölgede yaşanan sıkıntılar, batı bölgelerine de yansımaktadır. Bu nedenle, acil önlemler alınması gerekiyor. 5084 sayılı Teşvik Kanunu değiştirilerek, bölgedeki iller lehine pozitif ayrımcılık yapılmalıdır" dedi.

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yapılan toplantının ardından Belediye Başkanı Mervan Gül ile görüşen konfederasyon heyeti, Siirt esnafını ziyaret etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?