3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Köye dönüş projeleri

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, köylerin altyapılarının tamamlanması ve köylere gelir getirici projelerin uygulanması gerektiğini söyledi.

Vali Mutlu, makamında düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köylerle ilgili çalışmaların büyük bir hız kazandığını açıklayan Vali Mutlu, "Köylerin altyapılarının tamamlanması ve köylülere gelir getirici projelerin uygulanması gerekiyor. Buna ilişkin çalışmalarımız var. Bu çalışmaları önümüzdeki 1-2 yıl içinde gerçekleştireceğiz. Siirt'in çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorunları gözümüzde fazla büyütmeyelim. Bütün meseleler çözülür. Yeter ki Allah, güzelliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyen kötü kişilere fırsat vermesin. Gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyoruz. Birlik, beraberliğin ve huzurun önemini en fazla işadamları biliyor. İşadamları olmadan, mevcut pastayı büyütmek, işsizliği azaltmak mümkün değildir. Bu ülkenin mutluluğu ve geleceğinin garantisi işadamlarıdır. Bu nedenle, işadamlarını fevkalade önemsiyoruz. Yaptıkları her yatırımı takip ediyor ve her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Devletimizin, milletimizin ve insanımızın siz işadamlarından beklentisi çoktur" dedi.

Vali Mutlu, halkın önemli bir bölümünün hala köylerde yaşadığına dikkat çekerek, "Köylerimizin altyapı sorunlarını çözmemiz ve köylümüze gelir getirici çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Buna ilişkin projelerimiz var. Bu projelerimizi önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde uygulamaya koyacağız. Fıstığın yanı sıra bademciliği de geliştirebiliriz. Köylerin altyapı sorunlarının başında gelen içme suyu ve yol problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarımız sürüyor. Son 4 ayda bu alanda 4 trilyon lira tutarında harcama yapıldı. Bu çalışmaları arttırarak önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Eğitimde kalitenin yükseltilmesi için çaba harcadıklarını söyleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Eğitim kalitesinin yükseltilmesi sorunları çözer. Eğitimde birçok alanda durumumuz iyidir. İlimizde ilköğretim ve lise binaları açısından önemli bir sıkıntımız yok. Anadolu liselerimiz, Fen ve Anadolu Öğretmen liselerimiz var. Çabamız, eğitimde kalitenin arttırılması ve ortaöğretimde okullaşma oranını yükseltmektir. Halkın, bütün sorunlara olduğu gibi, eğitim sorununa da sahip çıkması lazım. Ortaöğretimde okullaşma oranı yükseltildiği ve halkımız da bu coşkulu isteği göz önünde bulundurduğu takdirde, ilimizde eksikliği fazlasıyla hissedilen üniversite kurulacaktır. Polis Eğitim Merkezi, önümüzdeki yıl 250 öğrenciyle öğretime başlayacak ve bu sayı 400'e çıkacak" dedi. Vali Mutlu, Siirt halkının emniyet güçleriyle çok iyi bir diyalog içinde olduğunu belirterek, "Halkımız emniyet güçleriyle çok iyi bir diyalog içerisinde ve emniyet güçlerine yardımcı oluyor. Bu açıdan kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İşadamlarıyla sohbetinde tarihsel gelişimi içerisinde Siirt'in konumuna da değinen Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Siirt'in, bölgenin kutup yıldızı olması gerekiyor; çünkü Siirtliler ticareti biliyor. Tekrar ediyorum; en büyük sermayemiz olan birlik ve beraberliğimizi bozmadan Siirt'in parlak konuma gelmesi için çaba harcamamız gerekiyor. Siirtli olmak, büyük bir sorumluluk ve şereftir. Bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Siirt'i ve Siirtliyi seveceğiz ve Siirt'in gülen yüzünü hep birlikte tekrar oluşturacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Vali Mutlu, son olarak işadamlarına, dost ve kardeş ülke Pakistan'da meydana gelen deprem nedeniyle yardım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?