4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Minik Serpil taburcu edildi

Siirt'in Baykan İlçesi'nden Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kuş gribi tedavisi için sevk edilen 4 yaşındaki Serpil Baysal, taburcu oldu.

Baykan'a bağlı Ziyaret Beldesi'ndeki sağlık ocağına kuş gribi şüphesiyle başvuran Esra (11), Ebru (10), Sedat (8), Fatih (2) ve Serpil Baysal (4) kardeşler, önce Siirt Devlet Hastanesi'ne buradan da Diyarbakır'a sevk edilmişti. DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edilen Baysal kardeşlerden alınan numuneler, Ankara'ya gönderilmişti.

Yapılan tetkikler sonucu Serpil Baysal'da kuş gribi hastalığı bulunduğu tespit edilmiş, diğer Baysal kardeşlere ait sonuçlar ise negatif çıkmıştı. Serpil Baysal'ın 11 gündür yapılan ilaç tedavisine olumlu cevap verdiği ve hastalığı yendiği belirtildi. Küçük Serpil, bugün hastaneden taburcu edildi.

Baba Cemil Baysal, çocuğunun hastalığını yenmesine sevindiğini ifade ederek, "Diğer çocuklarımda da sonucun negatif çıkması bizi sevindirdi" dedi.

Bu arada, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son 12 gün içinde 37 çocuk ve 8 yetişkinin kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirilirken, hastanede tedavi gören 21 hastadan 11'inin daha sonuçlarının negatif geldiği ve bunların da taburcu edildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 17:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?