3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Oturma eylemi yaptılar

Siirt'te bazı sivil toplum örgütleri, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olayları kınama amaçlı basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (STHAY-DER) ve "Halk İnisiyatifi" adlı bir grup, ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan posterleriyle sloganlar atarak İHD binası önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan Botan Kültür Sanat Merkezi (BKSM) Başkanı Abdullah Gürgen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını son dönemde iyi bulduklarını ve desteklediklerini ifade ederek, "Türkiye, barışı yakalamak için daha ne kadar can alıp verecek? Bu tür olayların artık yaşanmamasını, bitmesini istiyoruz. Yeter artık, daha ne kadar insanımızın canı yanacak? Buradan Başbakan Erdoğan'a, milletvekillerimize, Bülent Arınç'a ve ana muhalefete sesleniyorum: Bunun ucu nereye gidecek? Nereye varılırsa varılsın hesap sorulacak. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları, son dönemde iyi buluyor ve destekliyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz ve biz insan hakları savunucusu olarak oturma eylemimizi başlatıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından İHD binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup, daha sonra olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 16:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?