3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şeref Günü çarşamba günü kutlanacak

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16. Kolordu Komutanı iken Siirt’e teşrifleri münasebetiyle her yıl düzenlenen “Siirt’in Şeref Günü”nün 89. yıldönümü kutlamaları 14 Eylül 2005 Çarşamba günü çeşitli törenlerle icra edilecek.

Kutlama törenleri 14 Eylül Çarşamba günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanında çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başlayacak.
Törenlerin ikinci kısmı aynı gün saat 10.00’da Vilayet önünde yapılacak. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Şeref Defteri imzalanacak, ardından Siirt Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Örenç, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapacak.

xHafta arasında düzenlenen koşu müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam edecek olan tören, SİSKAV’ın sunacağı halk konseri ile sona erecek. Törenin bitiminde de topluca Kültür Merkezine geçilerek, Atatürk konulu resim sergisi gezilecek.

Öte yandan “Siirt’in Şeref Günü” nedeniyle Çarşamba günü bütün kamu kurum ve kuruluşları bayraklarla donatılacak, aynı gün saat 21.30’da da Kültür Merkezi bahçesinde havai fişek gösterisi yapılacak.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 16:57:52
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 17:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?