3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Siirt yeşile burunuyor

Siirt'te belediye tarafından başlatılan "Her Şey Yeşil Siirt İçin" kampanyası çerçevesinde ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.

Belediye tarafından Siirt - Kurtalan Karayolu'ndan itibaren alt ve üst yapı çalışmalarının başlamasıyla, yeni yapılan kaldırımlara da ağaç dikilmeye başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Güres Caddesi'nden itibaren Atatürk Bulvarı yanındaki kaldırım ve caddelere ağaçlandırma ve sulama yaparak, kentte çıplak görünüm sağlayan yerlere de ağaç dikti. Amaçlarının Siirt'i, adına yakışır bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vekili Lütfü Değer, dikilen ağaçların korunmasının da vatandaşlara düştüğünü söyledi.

Oksijen ve temiz havanın elde edilerek kentin kirli havadan kurtulması için herkesi ağaç dikmeye davet eden Değer, "Siirt'i temiz oksijene ve renkli havaya kavuşturmak için elimizden gelen her türlü imkanı değerlendireceğiz, ama Siirt halkının büyük bir sorumluluğu var. Ağaçlandırma yaparken sert yapraklı özel ağaçları dikmemizin nedeni başıboş ineklerin ağaçlardan yemesini engellemek içindir. Siirt halkına seslenmek istiyorum: Caddelerde ve sokaklarda başıboş gezen ineklerin ağaçlara saldırmaması ve çobanları, ağaçları eğerek hayvanlarını otlatmaması konusunda uyarın. Kim ne yaparsa kendine yapar, çünkü kente zarar veren kendi evine zarar vermiş olur. Bu Siirt bizimdir, başkasının değil" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 15:02:57
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 15:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?