3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Siirt'te maden günü kutlandı

Şirvan Bakır Madenlerini işletme çalışması yapan Park Elektrik A.Ş., Dünya Madenciler Günü nedeniyle Siirt Öğretmen Evinde kutlama gecesi düzenledi.

TRT sanatçılarının renk kattığı geceye Vali Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Garnizon Komutanlığı adına Bnb. Yılmaz Serttaş, Belediye Başkanı Mervan Gül, Sivil Toplum örgütleri mensupları, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, TSO Meclis Başkan Vekili Kemal Alkın, maden işçileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşma yapan Park Elektrik A.Ş.'nin İşletme Müdürü Maden Yüksek Mühendisi Kazım Demir, “Ülkemizin yeraltı zenginliklerini, ülke ekonomisine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu da yaptığı konuşmada, madenciliğin önemli ve heyecanlı bir meslek olduğuna işaret ederek, Siirt'te Madencilik Günü kutlamaları alanında bir ilk gerçekleştirildiğini dile getirdi. Mutlu, “Yıllardır var olduğunu bildiğimiz halde değerlendirmekte geç kaldığımız bakır madenlerini değerlendirmeye başlamış olmanın sevincini yaşıyoruz. Madenciliğin heyecanlı ve zor bir meslek olduğunu öğrencilik yıllarımda madenlerde çalıştığım için biliyorum” diye konuştu.

TRT sanatçıları Özgür Eren, Hasan Anıl ve Nihan’ın okudukları parçalar, geceye katılan davetlilerle maden işçileri tarafından coşkuyla izlendi.

Şirvan Madenköy Bakır rezervlerinin Nisan 2006 ayından itibaren işletilecekleri belirtildi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 17:02:11
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 06:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?