3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sosyal gençlik projesi semineri

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Başbakanlık GAP İdaresi ve Habitat Gündem 21 Gençlik Derneği tarafından yürütülen Güneydoğu Anadolu Gençlik Sosyal Gelişim Programı kapsamında 8 ilde yürütülen Sosyal Gençlik Projesi çerçevesinde Siirt'e gelen 40 öğrencinin eğitim seminerleri başladı.

Siirt Valiliği ile Siirt İlim Spor Kültür ve Araştırma Vakfı (SİSKAV) tarafından destek verilen proje kapsamında düzenlenen seminere, Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Kültür ve Turizm Müdürü Yaşar Baran, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Habitat Gündem 21 Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, derneklerinin 73 ilde faaliyet gösterdiğini fakat bu iller içerside Güneydoğu illerinde projenin daha ileride olduğunu söyledi. Hazır, "Biz Türkiye'nin 73 ilinde faaliyet gösteren bir kuruluşuz. Güneydoğu illeri diğer illerden üç adım önde. Çünkü burada gençlik evleri, valilikler, belediyeler ve kuruluşlarla yerel ortaklıklar kuruldu. İller arasındaki fırsat eşitsizliğini bu programla gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Güneydoğu illerinin batı tarafından yanlış anlaşılması nedeniyle gelişemediğini iddia eden Hazır, "Proje, özellikle iş fırsatları, eğitim, yeni proje geliştirilmesi ve uygulaması etkinliklerine önderlik edecek bir gençlik iletişim ağı fonksiyonunu destekleyecektir. Programı ilk başlattığımız zamanlarda Güneydoğu'da hoşumuza gitmeyen ve istemediğimiz terör olayları yaşanıyordu.

Gençliğe bir güvensizlik duyuluyordu. Genç olan insanlara fırsatlar verilirse hangi bölgede olursa olsun, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirir. Bu bölgelerde gençler, imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle büyük şehirlere göç ediyor. Göçle büyük şehirlere giden insanlar istediği yaşam şartlarını bulamayınca suça itiliyor.

Güneydoğu gençlerine ayrı bir önem vermiyoruz, ama Güneydoğu gençleri bu imkanları çok daha iyi değerlendirdi. Güneydoğu illeri diğer batı illeri tarafından yanlış anlaşıldığı için gelişemiyor" şeklinde konuştu.

SİSKAV'da düzenlenen ilk seminerden sonra düzenlenen müzik ziyafetine katılan Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokol mensupları Güneydoğu Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ve katılımcılarla doyasıya eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 22:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?