3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Su sorunu çözülüyor

Siirt'te altyapı, içme suyu temini ve atık su tesis projelerinin yapımı için belediye ile Alman Kalkınma Bankası (KFW) ve Avrupa Yatırım Bankası arasında imzalanan 32 milyon euro değerindeki projenin çalışmalarına başlandı. Siirt'te, Hesko su ishale hatlarının kaynağında eksilme ve meydana gelen arıza sebebiyle büyük ölçüde su sıkıntısı yaşandığını belirten Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, sıkıntının giderilmesi için yaptıkları çalışmalar sonucunda, Botan istasyonunu ve yağmur suyunu devreye sokarak sorunu gidereceklerini söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Alman Kalkınma Bankası (KFW) ve Avrupa Yatırım Bankası ile yaptığımız altyapı projesi 32 milyon euroluk ödeneğin yüzde 9'unu Siirt Belediyesi tarafından karşılanmış olup bu ödenek yaklaşık 70 milyar olduğunu belirterek şehirdeki su sorununun giderilmesi için çalışmaların başlattıklarını söyledi.

Başkan Gül, modern bir kent oluşturmanın hedefinde olduklarını ve bu çerçevede Siirt'te susuzluk sorununu giderileceğini kaydederek, "Kentin içme suyunu karşılayan Hesko ishale hattında heyelan tehlikesinde bulunan 37 kilometrelik bölüm 1 trilyonluk ödenekle heyelan bölgesinden kurtarıldı. Hesko'da doğabilecek olan sorunlara karşı Botan istasyonunu ve yağmur suyunu devreye soktuk. Siirt'te artık susuzluk devri bitiyor. Botan suyu devreye girmesiyle beraber, Siirt'in su sıkıntısı giderilecek. Hesko'da kaynağın azalması su sıkıntısını da beraberinde getirdi. Bu sıkıntıyı gidermek amacıyla Botan'a 250 KW gücünde saniyede 35 litre su basabilecek 3 adet su pompaj istasyonunu atıl durumdayken revizyondan geçirilerek faaliyete geçirildi. Siirt'in altyapısının yanısıra, park ve bahçelere yepyeni bir düzenleme getirildi. Park ve bahçelerimiz için projeleri bitirdik ve parklarımızı hizmete açtık. Orta refüjler düzenlemeye alındı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:06:38
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?