4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Usta öğreticilere seminer

Siirt Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Temel Eğitime Destek Programı Siirt Proje Yürütme Birimi, öğretmenlere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Faaliyetleri arasında köy öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ve usta öğreticilerine çeşitli konularda eğitim veren Proje Yürütme Birimi, son olarak okul öncesi usta öğreticilerine yönelik "Etkili İletişim ve Materyal Geliştirme" konusunda Siirt Öğretmenevi'nde 12 gün süren bir eğitim programı düzenledi. 26 Aralık tarihinde başlayan eğitim programına Merkez İlçe'de görevli 100 usta öğretici katıldı. Formatör Öğretmenler Beyda Yılmaz, Sevda Onay ve Gülistan Keskin tarafından verilen eğitimde usta öğreticilerin, öğrencileri ile olan iletişimlerini geliştirmeleri, aktif öğrenme yöntem ve teknikleri ile olumsuz şartlarda eğitim materyalleri geliştirebilmelerinin hedeflendiği kaydedildi.

Okul öncesi eğitimin, bölgemizin eğitim düzeyini ve okullaşma oranını artırmak için önemli bir etken olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, "Usta öğreticilerimiz aldıkları eğitim ile eğitimde farklı bir bakış açısı ve motivasyon kazanmaktadırlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 16:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?