4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'nin ziyaretleri

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Özel İdaresi tarafından satın alınan ve yenileme çalışmaları bitmek üzere olan Siirt Kültür ve Sanat Evi’nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Yaşar Baran ve Bayındırlık İl Müdürü Habip Bulgurlu ile birlikte Siirt Kültür ve Sanat Evine giden Vali Mutlu, İnşaat Mühendisi Tekin Öztemiz ve yüklenici firmanın yetkilisi Mimar Cihangir Peker’den devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Mutlu, bu eseri Kültür ve Sanat Evi olarak Siirt’in kültür ve sanat hayatına kazandıracaklarını hatırlatarak, tarihi ve kültürel özelliğiyle koruma altında olan Siirt Evi’nin yanı sıra çevre düzenlemesini de aslına uygun bir şekilde restore edeceklerini ve Siirt taşı ile döşeyeceklerini söyledi.

Siirt’in zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Vali Mutlu, “Bu kültürümüzü evin her bir odasını aslına uygun olarak döşeyerek yaşatacağız. Siirt’in tarihi yapı mimarisinin devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz” dedi.

 

MİLLİ EGEMENLİK LİSESİ'NE ZİYARET

Siirt Kültür ve Sanat Evindeki incelemelerini tamamlayan Vali Mutlu, daha sonra 170 öğrencinin eğitim gördüğü Milli Egemenlik Lisesine geçti.

Okul bahçesinde beden öğretmenleri nezaretinde ders yapan öğrencilerle sohbet eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilerin tekliflerini geri çevirmeyerek gençlerle voleybol oynadı.

Daha sonra Okul Müdürü Ali Rıza Özdemir ile bir müddet görüşen Vali Mutlu, Milli Egemenlik Lisesi Spor Kulübü Başkanı Recep Siper’den de yürütülen sportif faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Siper, okul bünyesinde şuana kadar judo, satranç, halk oyunları, atletizm, güreş, hentbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, taekwondo, yüzme, tenis ve badminton branşlarında toplam 13 amatör spor takımının kurulduğunu belirtti. Okul müdürü Ali Rıza Özdemir’in katkılarıyla Conkbayır Gücü Spor Kulübü kurma aşamasında olduklarını belirten Siper, amaçlarının önümüzdeki yılın son dönemine kadar bu sayıyı 10’a çıkarmak olduğunu söyledi. Okul müdürü Ali Rıza Özdemir de, sportif çalışmalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden büyük destek aldıklarını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Okullarımızın, bulundukları muhitlerde güzel çalışmalara önayak olmaları gerektiğini ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu ise, ilimizde bu yönde çalışma yapan birçok okulun var olduğunu biliyorum. Milli Egemenlik Lisesi de sporcu adayı öğrencilerimize branşını tanıtan, sevdiren, altyapı ve temel bilgilerini verme konularında üstüne düşeni yapmaya gayret gösterdiğini görüyorum ve yakından takip ediyorum.

Vali Mutlu, son olarak masa tenisi oynayan öğrencilerle maç yaparak okuldan ayrıldı.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 14:37:58
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 14:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?