3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Siirt, turistlerin yeni gözdesi

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Yaşar Baran, kente gelen turist sayısında artış olduğunu söyledi. Siirt'e bu yıl gelen turist sayında artış olduğu belirtilirken, Siirt caddelerinde gezen turistlerin halkın ilgi odağı haline geldiği gözlendi. Kente genellikle gruplar halinde gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamanın çabası içerisinde olan kent halkı, "Onlar bizim için nimettir" şeklinde konuşuyor.

Özellikle Fransa, Japonya, Güney Kore, İran, Suriye, Avusturya ve Hollanda'dan turist gelmesinin Siirt için bir güzellik olduğunu ifade eden İl Müdürü Baran, son yıllarda kente gelen turist sayısında artış olduğunu söyleyerek, "Kente son zamanlarda gelen turist sayısında belirgin bir artış var. Buraya gelen turistleri en iyi şekilde karşılamaya ve ağırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü, turistlerin en fazla beğenisini kazanan yerler arasında, Siirt'in eski camii olan Ulu Camii, Veysel Karani ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi'nin bulunduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 03:39:01
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Lanetli IP: 85.100.98.xxx Tarih : 1.09.2005 09:15:27
Madem Her sey Guzel neden Daha Fazla güzelleştirmiyoruz siirtimizi.. Adamlar Gelior ama Sadece Geliyor...Gezilecek yerlerimiz olmasada yapalim millet yapiyor dier sehirler yapiyor Biz neden yapmiyoruz Tüm Yetkilileri Göreve Davet Ediyorum Başta sayin Valimizi..