2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

22 vatandaş için anma töreni

Siirt'in Baykan İlçesi Derince köyü Cumburlu mezrasında, 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 22 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Törene, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Barutçu, Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu, Baykan Kaymakamı Ahmet Karakaya ile çok sayıda köylü ve şehit yakınları katıldı. Derince Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiir okumasının ardından başlayan anma programından sonra, hayatını kaybeden vatandaşların mezarları gezildi, dualar okundu. Derince İlköğretim Okulu öğrencilerine hediye dağıtıldı. Törende konuşan Vali Mutlu, "Bugün acı dolu bir günün yıldönümüyle karşı karşıyayız. Yüreğimizi dağlayan bu acı, bizi fevkalade üzmüştür. Böylesine müstesna günde yüreğimizi dağlayan bu olayda, hatırlanması istenilmeyen 1993 yılında hunharca katledilen, 14'ü yavru çocuk, 8'i bayan 22 vatandaşımızın acısını paylaşıyoruz. Bu vatanın mukaddes emanetçisiyiz. Karslısı, Diyarbakırlısı, Hakkarilisi ile Tekirdağ'ından Konya'sına kadar bu aziz vatana sadık kalmak için yüreklerini, canlarını, kanlarını feda eden aziz vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 1993 yılında terör örgütü PKK'ya katılmadıkları için katledilen 22 vatandaşımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu mukaddes vatanı bölmek isteyen dış güçler, bu vatan evlatlarını asla kandıramayacaklar" dedi.

3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Barutçu, terörün çıkış yolu olmadığını, halkın terörü lanetlediğini ifade ederek, "Köyümüzün kıymetli köylülerini, değerli vatandaşlarımızı, yaşadıkları acı nedeniyle teselli ediyor, acılarını paylaşıyorum. 12 yıl önce hunharca katledilen aziz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun. Allah'ın, bu millete bundan sonra da bu tür acıları yaşatmamasını, göstermemesini diliyorum. Bu ülkede herkesin sevgi üretmesi ve paylaşması gerekirken, maalesef hala kin ve nefret tohumları ekmek isteyenler var. Bunlara şunu söylüyoruz ki 'Bu yoldan vazgeçin. 1993 yılında başlattığınız ve dökmeye devam ettiğiniz bu kan, bu memlekete hiçbir fayda getirmemiştir. Sadece acı getirmiştir. Yapmış olduklarınızı lanetliyoruz. Terör, çıkış yolu değil. Yapmış olduğunuz bu cinayetler, asla ve asla unutulmayacaktır. Milletimiz, 12 yıl önce yapılmış olan tabloyu vicdanında ilelebet yaşatacaktır. Bu olumsuz tabloyu yapanları lanetleyecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?