24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Başbakan yol açılışı yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt gezisinin ikinci gününde Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü yolunun açılışına katıldı. Yolu olmayanın medeniyetten bahsedemeyeceğini söyleyen Erdoğan, 3 Ekim sürecinde bu yolların kendilerini Avrupa'ya ve bütün dünya ülkelerine bağlayacağını ifade ederek, "Yolunuz varsa dünya ve Avrupa ile bütünleşirsiniz, yoksa hiç kimseyle bütünleşemezsiniz" dedi.

Erdoğan, 2007 yılı sonuna kadar Siirt'te susuz ve yolsuz köy kalmayacağını kaydetti.

Pervari İlçesi'nden saat 14.00 sıralarında helikoptere Şirvan'a gelen Başbakan Erdoğan, yol açılışında yaptığı konuşmada, yakın geçmişte Ciner Grubu'na ait bakır işletmelerinin temel atma törenine katıldığını, bugün ise bakır işletmelerinin yüzde 60'ının bitirildiğine memnuniyetle şahit olduğunu belirterek, "İnşallah, kısa sürede yüzde 40'ı da biter. Şu anda 350 kişi burada çalışıyor. Bu sayı, işletmenin bitmesiyle beraber bini bulacak. Biz Şirvan Maden Köyü'nün bakır işletme tesisinin temel atma törenine geldiğimizde, 'Bu köy yolunu yapacağız' demiştik. Çok şükür, standartlara uygun 12 kilometrelik yolumuzu bitirdik" dedi.

Başbakan, yolu olmayanın medeniyetten bahsedemeyeceğini ve konuşamayacağını söyledi. Erdoğan, 3 Ekim sürecinde bu yolların kendilerini Avrupa'ya ve bütün dünya ülkelerine bağlayacağını ifade ederek, "Yolunuz varsa dünya ve Avrupa ile bütünleşirsiniz, yoksa hiç kimseyle bütünleşemezsiniz" şeklinde konuştu.

2007 yılı sonuna kadar Siirt'te susuz ve yolsuz köy kalmayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sorunlar çok, dertler çok. Dertlerinizle dertlenen bir iktidar iş başında. Biz sorunlarınızla dertleniyoruz, ama nasıl bir Türkiye devraldığımızı biliyorsunuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:37:29
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 15:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?