28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

"Yeşeren Gençlik" 3 yaşında

Başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği, üçüncü yıl dönümünü gösterişli bir programla kutladı. 

Programda derneğin 2 yıllık faaliyetleri anlatılırken, Şırnak'ın başarılı iş adamları ve kurum amirleri de ödüllendirildi.

Şırnak ili ilçeleri ve köylerinde 2 yıldan beridir faaliyet gösteren Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği, kuruluşunun üçüncü yıl dönümü anısına bir program düzenledi. Programa Vali Selahattin Aparı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ebuzeyitoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, İl Özel İdare Müdürü Genel Sekreter Hüsnü Onuk, Kamu kurum ve kuruluş amirleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Derneğin bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği etkinlikler slâyt gösterisi olarak sunulurken, Dernek Başkanı Hatice Atan, açılış konuşmasında derneğin iki yıl içerisinde gerçekleştirdiği etkinlikleri şu başlıklar altında sıraladı:

“2 yılda 12 kütüphane kurduk.12 öğrenciye burs veriliyor. 10 öğrencinin dershane masrafları karşılandı. 2 bin 5 yüz kız çocuğunu okula kazandırdık. 8 bin kişiye giyim yardımında bulunduk. 3 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptık. 2 bin 5 yüz öğrenciye ÖSS'ye hazırlık kitapları dağıttık.750 aileye gıda yardımında bulunduk. Açtığımız yaz kurslarında binlerce öğrenciye ücretsiz ders verdik. Kültürel alanlarda da öğrenci yetiştirmekteyiz. Ayrıca her ay seminerler düzenleyerek üniversiteye hazırlanan öğrencilere rehberlik konusunda bilgi sunuyoruz.” 

Yaptıkları çalışmaların tümünü kendi çabalarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Atan, “Gençler birer yıldızdır ve yıldızlar ışığını güneşten alırlar, biz gençlerin de aydınlanması için sizler birer güneş olun” dedi. 

Eğlence ve müziğin damgasını vurduğu gecede katılımcılar duyasıya eğlenirken, katılımcılar için bir de sürpriz vardı. İş adamları, kurum müdürleri, polis ve gençleri destek ve başarıları nedeniyle ödüllendiren Yeşeren Gençlik, şiir ve folklor gösterileri ile de gönüllerde taht kurdu.

Derneğe katkıları ve yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle ŞİRGEV Müdürü Rahmet Yumak, İş Adamı Veysi Geliş, İş Adamı İsmet Tatar, Baş Komiser Mustafa Sarıaslan, Öğretmen Kenan Uçak, Dernek Üyesi Ali Bartan ve ŞİRGEV Sekreteri Nuran Erener plaketle ödüllendirirken, Vali Selahattin Aparı da Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan'ı eğime yapmış olduğu gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı Teşekkür belgesi ve plaketle ödüllendirdi. 

Gece geç saatlere kadar doyasıya eğlenen Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan ve üyeleri, katılımcılara ilgileri için teşekkür etti.

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 09:56:15
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 21:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?