28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şırnak'ta terör alarmı

Son operasyonlarla köşeye sıkışarak gizlendikleri mağaralarda kışı geçirmeye çalışan PKK'lı teröristlerin aç kalmaları nedeniyle köylerden zorla erzak temin etmeye çalışacakları bilgisine ulaşan Mehmetçikler alarma geçti.

Özellikle Gabar Dağı eteklerinde bulunan köylerde tedbirlerini arttıran Mehmetçik, teröristlerin geçiş noktalarında 24 saat görev yapıyor. Eli tetikte bekleyen Mehmetçikler, termal kameralar ve dürbünler ile Gabar Dağı ve eteklerinde bulunan köyleri 24 saat gözetliyor. Silah zoruyla gıda ve yaşamsal malzeme temin etmek isteyen teröristlerin daha önceki yıllarda köylere inerek zorla erzak temin ettikleri bildirildi.

TERÖRİSTLERE TESLİM OL ÇAĞRISI

Eksi 34 derece soğukta operasyonlarını aralıksız sürdüren Mehmetçik, teröristlere 'Teslim ol' çağrısı yapmaya devam ediyor. Bölgede kuş uçurtmayan Mehmetçik, sığınaklarda korku içinde saklanan teröristlerin teslim olmaları için her yolu deniyor.

SINARA SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sınır birliklerine mühimmat sevkiyatı devam ediyor. 23. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan dün gece ve bu sabah kalkış yapan helikopterler askeri birliklere mühimmat taşıdı. Sınırın sıfır noktasında bulunan Siyahkaya Taburu'na da çok sayıda askeri araç, gıda ve mühimmat taşındı. Sevkiyat sırasında yol kenarında duran çocuklar Mehmetçiklere el sallayarak moral verdi. Öte yandan 2008 yılı içerisinde Şırnak'ta güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim olan PKK'lı terörist sayısının16 olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 18:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?