19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Atatürk büstü ve sergi açılışı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından sergi düzenlenirken, kaymakamlık tarafından da Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Silopi Kız Meslek Lisesi'nde kaymakamlık tarafından yaptırılan Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam H. Mehmet Kara ve Garnizon Komutanı Ömer Paç'ın katılımıyla yapılan büstün açılışının ardından HEM kursiyerleri tarafından yapılan el sanatları ürünleri ve resimleri sergisi gezildi. Serginin açılışı Kaymakam Kara'nın eşi Sema Kara tarafından yapıldı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan HEM Müdürü Adil Özkan, "Silopi Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, okul bahçesine Atatürk büstünün yaptırılması taleplerini dikkate alarak büstü yaptıran büyüklerimize ve emeği geçen herkese lisemiz adına teşekkür ederim. Cumhuriyetimiz'in teminatı olan Atatürk ilke ve inkılapları, gençlerimizin ve çocuklarımızın rehberi olmalıdır. Laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi eğitimli, vatanını seven, koruyan, geliştiren ve gerektiğinde canını bile veren çocuklara ve gençlere her zaman ihtiyacı vardır. Eğitim ve öğretimin önemini çok iyi bilen Atatürk, 'Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal devlet halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder" sözüyle çocuklarımızın, gençlerimizin, kızlarımızın, kısaca bir bütün olarak tüm toplumun eğitilmesiyle muasır medeniyetler seviyesine yükseleceğimizi belirtmiştir" dedi. 

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmalarını anlatan Müdür Özkan, sağlıklı bir halk eğitim hizmeti için müstakil bir binaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Özkan, "Sergisini hazırladığımız yaygın bir eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezi'nde 2005-2006 öğretim yılında 29 meslek kursu, 13 sosyal ve kültürel kurs, 33 okuma-yazma kursu olmak üzere toplam 75 kurs açılmış; bu kurslarımızdan bin 526'sı bayan, bin 431'i erkek olmak üzere bin 957 kişi yararlanmıştır. İlçemizin hızlı nüfus artışı, ticaret faaliyetleri nedeniyle çok göç alması, göç aldığımız nüfusun büyük bir bölümünün vasıfsız ve işsiz olması gibi nedenlerle halk eğitim hizmetlerine gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlıklı bir halk eğitim hizmeti için de ilçemizde müstakil bir binaya ihtiyaç vardır. Atölyeli, işlikli ve dershaneli bir binaya kavuşmamız, halk eğitim hizmetlerinin çeşitlenmesi ve daha fazla vatandaşımıza hizmet vermesi anlamına gelir. Bu isteğin yetkililerimiz tarafından dikkate alınacağını umut ediyoruz" diye konuştu. 

3 gün boyunca halka açık olacak serginin sonunda Garnizon Komutanı Ömer Paç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerine Atatürk portresi hediye etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 13:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?