28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Başkan'dan basın açıklaması

Cizre’de yaşanan uyuz vakası için "Olayın muhatabı biziz" diyen Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, “Halkımızı telaşlandıran ve rahatsız eden bu hastalıkta belediyemizi hedef gösteren kişi ve kuruluşlar basına çıkıp belediyemizden özür dilemediği takdirde yasal yollara başvuracağız” dedi.

Cizre Belediye Aydın Budak konuyla ilgili basına bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada; “İlçemiz gündemini uzun süredir işgal eden uyuz hastalığı söylentisinde dolaylı ya da direk olarak belediyemiz hedef gösterildi. Kimi basın çevreleri ve kişiler olayı su istimal edip hastalığı doğuran etken olarak suyu gösterdiler. Yeteri bir inceleme ve bir araştırma yapılmadan ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Şırnak Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda hastalığa neden olan koliform bakterisine rastlanmadığı gibi su tahlilleri de temiz çıkmıştır.Yapılan incelemeler sonucunda ilçemize bağlı Kurtuluş köyünde sadece su tahlilleri negatif çıkmıştır.Halkımız daha önce olduğu gibi rahat bir şekilde içme sularını kullanabilirler.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekiplerin yaptığı incelemelerde bu şikayetle gelen 160 kişi gibi bir sayının sadece %12 sinde yani 15’e yakın kişide uyuz hastalığı tespit edilmiştir. Geriye kalan şikayetlerin %30-40’ı psikolojik ,%40’ı da gıdalara bağlı alerjiden kaynaklanan başvuruların olduğu tespit edilmiş. Basında çıkan 14-15 bin arası uyuz vakası gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu sonuçta salgın boyutunda bir riskin olmadığını açık bir şekilde göstermiştir.

Günlerce bu vaka hakkında bir çok şey yazıldı ve çizildi.Olayın muhatabı gösterilmemize rağmen basından hiç kimsenin görüşlerimize başvurmaması bizleri üzmüştür. Asparagas niteliğinde olan bu yayınların bir daha yaşanmaması için herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz. Halkımızı da telaşlandıran ve rahatsız eden bu hastalıkta belediyemizi hedef gösteren kişi ve kuruluşlar basına çıkıp Belediyemizden özür dilemediği takdirde yasal yollara başvuracağız” ifadelerine yer verildi.

M.Selim Yalçın / Kenthaber - Şırnak
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 18:19:36
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 19:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?