28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gıda denetimi bilgilendirme toplantısı

Şırnak Tarım İl Müdürlüğü tarafından gıda denetimi ve 5179 sayılı yasa ile kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, Tarım İl Müdürü Sedat Sami Eren, Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Lokman Üren, Defterdar Arif Kavalcı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, muhtar ve esnaflar katıldı. Sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda "Şırnak Nasıl Besleniyor?" konusundaki slayt gösterisi izleyicilerin dikkatini çekti. Slayt gösterisinde, nereden alındığı ve nerede üretildiği belli olmayan gıda maddelerinin açıkta satıldığına dikkat çekilerek, açıkta satılan ürünlerin ve çöplükten beslenen ineklerin insan sağlığına büyük zarar verdiği mesajı verildi.

Slayt gösterisinin ardından Tarım İl Müdürü Sedat Sami Eren gıda mevzuatı hakkında bilgi verdi. İneklerin çöplüklerde beslendiğini ve bu ineklerden elde edilen ürünlerin insan sağlığına zarar verdiğini belirten Eren, slayt gösterisinde de bu konuya dikkat çekildiğini söyledi. Kamu kurumlarıyla sürekli istişare halinde olmaları gerektiğini ifade eden Eren, "Gıda maddesi satın alırken, Tarım Bakanlığı'nın izniyle üretilmiş olmasına, üretim ve son kullanım tarihine, saklama şartlarına ve ambalajının bozulmamış olmasına bakılmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 20:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?