28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hamile kadın için askeri seferberlik

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Taşarası Köyü'nde doğum yaptıktan sonra hayati tehlikeyi atlatamayan kadın, askerlerin düzenlemiş olduğu kurtarma operasyonuyla helikopterle alınarak Hakkari Askeri Hastanesi’ne ulaştırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Cemile Ecer isimli kadın, Beytüşşebap İlçesi Taşarası Köyü'nde doğum yaptıktan sonra hayati tehlikeyi atlatamadı. Zor durumdaki kadın, yoğun kar yağışından yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaştırılamadı. Durumun Hakkari’ye bildirilmesi üzerine Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan, hastayı kurtarmak için seferber oldu.

Köy meydanına helikopter indirilerek yapılan kurtarma operasyonuyla Cemile Ecer kurtarılarak Hakkari Fatih Kışlası helikopter pistine indirildi. Burada bekleyen askerler ve doktorlar, hastayı ambulansla Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. Hayatı tehlikesi bulunan kadının yapılan tedavisinin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 00:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet ecer IP: 81.213.131.xxx Tarih : 20.05.2008 12:49:36

cemile ecer benim amcamın eşidir.29 aralık 2006 gününde acilen helikopterle hakkari asker hastahanesine götürüldü.kumutan; cemile ecer'in kızının adını gamze olarak koydu