28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor

Şırnak ve çevresinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilerken, Şırnak-Uludere karayolunda mahsur kalan 80 vatandaşı jandarma ekipleri kurtardı.

Alınan bilgilere göre, dün akşam saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, hayatı felç etti. Aralıksız yağan kar sebebi ile Şırnak-Eruh, Şırnak Uludere karayolu ulaşıma kapandı. Şırnak merkez ve bağlı ilçelerinde toplam 47 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının, Şırnak şehir merkezinde 20 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştığı belirtildi.

Bu arada Şırnak-Beytülşebap karayolunda, ilçeden yolcu taşımacılığı yapan 8 minibüs, aşırı kar ve tipi sebebi ile yolda mahsur kaldı. Şenoba bölgesinde mahsur kalan araçlar ve içindeki 80 dolayındaki yolcu, Şırnak Besta Taburu'ndan gelen askeri araçlar tarafından çekilerek kurtarıldı. Kurtarılan araçların güçlükle hareket ederek, şehir merkezine ulaştıkları belirtildi.

Öte yandan bölgede mahsur kalan vatandaşları görüntülemek üzere bölgeye giden ancak araçları kara batan basın mensupları da, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Bölgedeki yoğun kar yağışına rağmen yol açma çalışmaları devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 01:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?