19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kaş yapalım derken göz çıkıyor

Karayolları tarafından yapılmakta olan yolların mıcırla döşeli olması çeşitli tehlikelere davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar, Karayollarının duyarlı olmasını istiyor.Türkiye genelinde kara yolları çalışmalarını büyük bir hızla sürdürürken, ne yazık ki trafik kazaları da en çok karayolları çalışmalarının bulunduğu mevkililerde meydana geliyor.

Büyük bir hızla Türkiye genelinde sürdürülen, kara yolları yapım ve onarım çalışmaları trafik canavarına adeta davetiye çıkartıyor. Bu sene kara yollarının yapımına başladığı birçok yol bitme aşamasına hızla yaklaşırken, özellikle mıcırın fazla döküldüğü yollarda çeşitli kazaların meydana gelmesi büyük üzüntülere yol açıyor. Genelde ölüm vakalarının yer aldığı kazaların önüne geçilmesi şart.

Son haftalarda başta Şırnak merkez olmak üzere ilçelerde de çok sayıda trafik kazası meydana geldi ve geneli de ölümle sonuçlandı. Sürücülerin en büyük korkusu ise yollara dökülen mıcır…

Araçların mıcır üstünde kaydığını ifade eden sürücüler, yol yapım çalışmalarını sürdüren şirketlerin konuya karşı duyarlı olmalarını istiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan yetkililer ise, şoförleri mıcır konusunda uyararak, aşırı hız yapmaktan kaçınmalarını istiyor.

Ancak, Şırnaklı sürücünün tek şikâyeti mıcır kaplı yollar değil. Özellikle bölge yollarının çok kasis ve virajlı olması sürücünün zaman zaman tepkisine yol açıyor. Yolların dar olması da sorunun bir başka boyutu… Şırnak yollarının dar olması nedeni ile hemen her gün birkaç trafik kazası meydana gelirken, kazayı hafif zararla kapatanlar kendilerini çok şanslı hissediyor. Geçtiğimiz gün Uludere yolunda bir kamyonetle kafa kafaya giren özel oto sürücüsü, kazayı ucuz atlattığını ve kaza nedeninin de yolların dar olması olduğunu söyledi. Can kaybının olmadığı kaza şu şekilde gelişti:

Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Uludere Şırnak istikametine doğru gelen Yakup Duru yönetimindeki 73 AK 452 plakalı Doblo marka özel oto ile sürücüsü belirlenemeyen kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler hafif yaralarla kurtulurken araçlarda büyük ölçüde hasar meydana geldi.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 10:22:41
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?