28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Katır sırtında yaşam mücadelesi

Ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Şırnak'ın Beytüşebab İlçesi Çığlıca Köyü'nde hamile olan bir kadın, yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kaldı. Hamile kadını köy halkının kazma kürek ile kızak sayesinde katır sırtında hastaneye yetiştirdi. Mağara Köyü'nde ise solunum yetmezliği sonucunda rahatsızlanan hasta bir kadın ise katır sırtında ilçeye götürüldü.

Yoğun kar yağışı yurdu etkisi altına alırken, kar yağışından en çok kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar etkilendi. Şırnak'ın Beytüşebab İlçesi Çığlıca Köyü'nde yaşanan iki kadın vatandaşların yardımıyla hastaneye yetiştirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan ve hastaneye gidemediği için evde doğum yapmak zorunda kalan Remziye Kaya (25) aşırı kan kaybedince köylü harekete geçti. Köylüler doğumdan sonra aşırı kan kaybeden Kaya'yı kızak vasıtasıyla ilçeye yetiştirmeye çalıştı. Yaklaşık 2 metre yükseklikte olan karları kazma kürek ile aşan köylüler Kaya'yı ilçeye yetiştirmeyi başardı.

Beytüşebab İlçesi Mağara Köyü'nde yaşayan Sariye Cin (48) isimli kadın ise üç günden bu yana solunum yetmezliği sebebiyle zor günler geçirdi. Cin'in durumunun ciddiyetinin artması üzerine harekete geçen köylüler Cin'i katır sırtında ilçeye götürmeye çalıştı. 2 metreye ulaşan kar kalınlığı yüzünden oldukça zorlanan köylüler 5 kilometre yol kat ettikten sonra imdatlarına belediyeye ait kepçe yetişti. Zor şartlar altında ilçeye ulaştırılabilen hastalar tedavi altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 01:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?