28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Koordinasyon' gerginlik

2006 yılının ilk koordinasyon toplantısı Şırnak Valiliğinde kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda Şırnak merkez ve ilçelerinde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı. Masaya yatırılan sorunlar sırasıyla şöyle; yol, eğitim, spor ve altyapı çalışmaları… Toplantıya katılan İl, İlçe ve Belde Başkanları konum itibariyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Merkez, İlçe ve Beldelerde yaşanan ortak sorun yol sorunu oldu.

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Şırnak Merkezden üç su kanalının geçtiğine dikkat çekerek, daha önce DSİ’ye sözlü müracaat yapıldığını ve buna rağmen kanallarda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Bunun üzerine söz hakkı alan DSİ Bölge Müdürlüğü temsilcisi, müdürlüğe yazılı müracaat yapılmadığını ve bu nedenle de çalışmaların başlatılmadığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Selahattin Aparı da bu tür sorunların yazılı müracaatlarla çözüm yoluna kavuşturulabileceğini ve sözlü müracaatların geçerlilik taşımadığını, müracaatın yapılası halinde adı geçen bölgenin DSİ kapsamında olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.
Cizre ilçesinin ortasından geçen yolun Karayolları kapsamında olmasına rağmen yapılamadığına dikkat çeken Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, yolun bir an önce yapılmasını istedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karayolları 9'ncu Bölge Müdürlüğü Temsilcisi, adı geçen yol için henüz ödenek çıkmadığını, gelecek toplantıya kadar ödenek çıkmasının beklendiğini açıkladı.

İdil Belediye Başkanı Resul Sadak da İdil ilçesinin giriş ve şehir merkezindeki yolların bozuk olması nedeniyle yaz aylarında tozdan kış aylarında da çamurdan geçilmediğini ifade ederek, vatandaşın mevcut durum karşısında şikâyetçi olduğunu savundu.

Kumçatı Belediye Başkanı da Kumçatı beldesinden geçen yolun oldukça dar olması nedeniyle birçok kazanın meydana geldiğini ve yolun genişletilmesi gerektiğini savundu.

Fındık belediye başkanı her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da beldelerine hiçbir yatırımın yapılmadığını su ve elektrikten bile mahrum yaşadıklarını savundu. Yol sorununda belediye başkanlarını savunan ilçe kaymakamları da sorunların çözüm yoluna kavuşturulmasını istediler.

Elktrik sorunun masaya yatırıldığı toplantıda Şırnak Merkez ve İdil başta olmak üzere ilçelerin tümü yaşanmakta olan elektrik kesintisinden yakınarak, sokak ve caddelerin aydınlatılmasında herhangi bir çalışma yapılmadığı kaydedildi.

Eğitim konusunda en çok Anasınıfların önemi üzerinde duran İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, anasınıfların yapılması için büyük uğraş verdiklerini ve ilk hedeflerinin bölgede anasınıfı eğitimini yaygınlaştırmak olduğunu dile getirerek, Silopi ilçesinde bir Anadolu Lisesinin yapılacağına dikkat çekti ve Şırnak merkezde 24 derslikli lisenin yapılmasının ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Sağlık alanında yapılan açıklamaların büyük kısmı Şırnak ve Cizre ilçesinde yapılacak olan 150 yataklı Devlet Hastaneleri üzerine olurken, İl Sağlık Müdürü Bestami Beyazıt Üte, Cizre ilçesinde yapımına devam edilen 150 yataklı devlet hastanesinin bitme aşamasında olduğunu ve Şırnak merkezde de yapılacak olan hastanenin yapımına kısa sürede başlanacağını söyledi.

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 17:53:26
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 01:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?