27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Mahkumlar eğlendi

Cumhuriyet'in 82. yıldönümü münasebetiyle Şırnak Cezaevi'nde verilen konserde, protokol üyeleri ve mahkumlar gönüllerince eğlendi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Şırnak Cezaevi'nde, Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından verilen konserin yanı sıra, başlatılan arıcılık kursunda başarılı mahkumlara da sertifikaları törenle dağıtıldı.

Sertifika dağıtım törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Ağır Ceza Reisi Yalçın Cebiş ve bazı kurumların amirleri katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Başsavcı Arslan, Şırnak Cezaevi'nde Cumhuriyet coşkusunu en iyi şekilde yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyetimiz'in 82. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün ve tertip ettiğimiz belge dağıtım töreni için şahsım ve adalet teşkilatı adına teşekkür ederim. Bir çoğumuzun bildiği gibi modern cezaevleri yalnızca cezalandırmak için değil, hükümlü ve tutukluların ıslahını, topluma yararlı bireyler haline gelmesini sağlamaktır. Cumhuriyet dönemiyle birlikte modern ceza hukukunu ilke edinmiş infaz mevzuatımızda buna ilişkin düzenlemeye yer verilmiş. Bugün cezaevlerinde okuma yazma kurslarından tutun, en teknik meslek ve branş alanlarında eğitim verilmektedir" dedi.

Törende mahkumlara sertifikaları törenle dağıtılırken, Türk Halk Müziği sanatçıları Cengizhan Akar ve Latife Eraslan tarafından bir konser verildi. Yaklaşık 2 saat süren konserde, davetliler ile mahkumlar halay çekerek doyasıya eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?