19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Okullar tatil edildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde başgösteren uyuz salgını, ilçedeki ilköğretim okullarını tatil ettirdi. Uyuz hastalığı, Cizre'den sonra çevre ilçelerde de görülmeye başladı.

İlçede uyuz (Scabies) salgınının başgöstermesi nedeniyle, önceki gün Cizre Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun Kaymakam Gökhan Azcan başkanlığında yaptığı toplantıda alınan kararla, ilçedeki bütün ilköğretim okulları tatil edildi.

Okulların tatil olmasının herkes açısından iyi olduğunu söyleyen velilerden Ayşe Dertli, "Benim çocuklarımda bu hastalık mevcut değil, ama bulaşıcı olduğu için okula göndermekte tedirgindik. Okullar tatil olunca bu tedirginliğimiz gitti" şeklinde konuştu. Bugüne kadar ilçede 14 bine yakın kişide bulaşıcı hastalığın görüldüğünü belirten yetkililer, okulların tatil edilmesiyle hastalığın daha fazla yaygınlaşmasını önlemeyi amaçladıklarını, hasta öğrencilerin tedavi edileceğini ve okul binalarının da deterjanlı suya yıkanarak dezenfekte edileceğini kaydetti.

Okulların tatil edilmesiyle gerek okullarda gerekse sokaklarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Cizre Belediyesi İlaçlama Şefi Fatih Ünal, "Okullar 2 gün tatil edildi. Tatil olmasının nedeni de okulların güzel bir şekilde ilaçlanmasıdır. Belediye olarak aldığımız kararla bütün okullarda ve mahallelerde ilaçlama yapacağız. Yapılan ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarıyla bu salgını önleyeceğiz" dedi.

Cizre Devlet Hastanesi ve Sağlık Grup Başkanlığı'nca yapılan araştırmaya göre, toplam 14 bin kişi uyuz hastalığına yakalanırken, hastalığın çevre ilçelerde de görülmeye başlandığı belirtildi. Hastalık nedeniyle vatandaşlar hastaneye akın ediyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 14:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?