28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Organize sanayi bölgeleri

Şırnak ve Cizre İlçesi'nde, organize sanayi bölge müdürlükleri kuruldu.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilde orta ölçekli sanayiinin geliştirilmesi ve istihdam imkanlarının arttırılması için organize sanayi bölgelerinin hayati derecede önem taşıdığı belirtilerek, bu nedenle Şırnak'ta 2 sanayi sitesi kurulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Şırnak il merkezinde 83 hektarlık alanda organize sanayi bölgesi kurulmasının kararlaştırıldığı bildirilen açıklamada, "Organize sanayi bölgesinde 24 fabrika bulunmaktadır, fakat bu sayının arttırılması düşünülmektedir. Aynı zamanda, Cizre'de de 100 hektarlık alana kurulacak olan organize sanayi bölgesi için arazinin ifraz ve tapu tescil çalışmaları devam ediyor" denildi.

Şırnak Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmalarının da başladığını söyleyen Vali Selahattin Aparı, "Söz konusu organize sanayi bölgelerinde yapılacak fabrikalar için yatırımcılara ücretsiz yer tahsisi yapacağız. Organize sanayi bölgesi faaliyete geçtiğinde birçok işsiz gencimiz için iş istihdamı sağlanmış olacak. Şırnak, açılacak olan fabrikalar sayesinde kabuğunu kıracak, ilimize değişik iş olanakları sağlanacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 21:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?