19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Patlamaya ilişkin açıklama

Şırnak Valiliği, dün meydana gelen ve 6 çocuğun yaralandığı patlamayla ilgili yayınladığı açıklamada, yaralı çocukların sağlık durumları hakkında bilgi vererek, konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak valilik tarafından yapılan açıklamada, dün saat 17.00 sıralarında Şırnak'ın Segürük Tepe mevkii kömür ocakları hafriyat alanı altı dere yatağında, Şahin Oral (15), İsak Örgen (17), Hamza Kıraç (13), Şükrü Atabay (14), Muhammed Nesim Yılmaz (16) ve Mehmet Cesur (14) isimli çocukların, toprağa yarı gömülü vaziyette menşei belli olmayan patlayıcı madde buldukları ve mühimmatı tamamen yerinden çıkarıp parçalara ayırmak için 50 metre ileriye götürerek, yine dere yatağında bulunan büyük kaya parçasına vurmak suretiyle mühimmatın patlamasına sebebiyet vermeleri sonucu yaralandıkları belirtildi. Şahin Oral ve İsak Örgen, hayati tehlikelerinin olması nedeniyle Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Yine olayda hafif şekilde ayaklarından yaralanan Hamza Kıraç, Şükrü Atabay, Muhammed Nesim Yılmaz ve Mehmet Cesur'un ise Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, konuyla ilgili olarak olaya karışan şahısların müşahede altında olması sebebiyle ifadelerinin alınamadığı belirtilirken, bahse konu olay mahallinde Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü ile bomba imha uzmanınca gerekli çalışmaların yapıldığı ve adli soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 10:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?