19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Petrol sevkiyatı durabilir

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Türk firmalarının, Irak'tan alacaklarının ödenmemesi durumunda 21 Ocak'tan itibaren bu ülkeye petrol ürünleri sevkıyatının duracağını açıklaması Habur Sınır Kapısı'ndaki tanker şoförlerini tedirgin etti.

Bölgede akaryakıt taşımacılığı ile uğraşan 45 binin üzerinde tanker bulunduğunu belirten Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (CTSOB) Adnan Elçi, "Daha önceki zamanlarda da Türkiye ile Iraklı yetkililer arsında bu tür sorunlar yaşandı ve çözüme kavuştu. Bu sorunun da çözüme kavuşacağı inancındayım fakat aksi bir durum olduğunda bölgemizdeki binlerce insan mağdur olur." şeklinde konuştu.

Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı İhsan Edil ise petrol ürünleri sevkıyatının daha çok transit ticaret kapsamında Türk firmaları tarafından ve Türk nakliye araçları kullanılarak yapıldığını belirterek, "Temennimiz bu sorunun çözüme kavuşması. Aksi bir durum olursa bölgemizdeki binlerce tanker şoförü mağdur olur" şeklinde konuştu.

Şirketlerin Irak'tan alacaklarının ödenmemesi durumunda sevkiyatın durması en çok kendilerini etkileyeceğini belirten Mardinli tanker şoförü Mustafa Nurdağ da, "Bölgemizde iş imkanları belli. 2 yıl önce bankadan kredi alarak bu tankeri aldım ve daha borcunu bitiremedim. Şimdi Irak'a sevkiyatlar durursa ben ne yaparım." diye konuştu.

Ayda bir defa Irak'a götürdükleri yükten kazandıkları ücret ile ailelerini geçindirdiklerini ifade eden tanker şoförü Aydın Solmaz, "Bölgemizde işsizlik hat safhada. Binlerce insan nakliyecilik ile uğraşıyor. Sevkiyatın durmasının konuşulması bile bizleri tedirgin ediyor. Bu sorunun yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?