19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Protokolden yardım yağdı

Ramazan bayramı münasebetiyle Şırnak öğretmenler evinde düzenlenen bayram protokolünde birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıkarken, milleti birbirine düşürmeye çalışan bölücü güçlere de anlamlı bir mesaj verilmiş oldu.

Halkın her kesimi birbiriyle kucaklaşırken, bölücü güçlere de birliğimizin bozulmayacağı bir kez daha gösterilmiş oldu.

Bayram protokolü öğretmenler evinde başladı. Protokole Vali Osman Güneş, DYP Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar, AK Parti Şırnak Milletvekili İ. Hakkı Birlik, Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Aslan, Ağır Ceza Reisi Yalçın Çebiş, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, emniyet mensupları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Öğretmenler evinde başlayan protokol daha sonra Şırnak Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastaların ziyaret edilmesi ile devam etti.

Hastalarla yakından ilgilenen Vali Osman Güneş,Belediye Başkanı Ahmet Ertak ve Tümen Komutanı Ahmet Yavuz, hastaların ne tür ihtiyaçları olduğunu sordu.

Hasta ziyareti esnasında Vali Osman Güneş ile konuşan refakatçi küçük bir kız çocuğu, babasının 16 yıl devlet hizmetinde bulunduğunu ve kanser hastalığından vefat ettiklerini söyleyerek kardeşleri ile birlikte yardıma muhtaç olduklarını ve devlet babadan yardım beklediklerini söyledi. Küçük kıza büyük ilgi gösteren Vali Osman Güneş, her türlü ihtiyaçlarının devlet baba tarafından karşılanacağını kaydederek, yardımda bulunmak isteyenlerin teklifini geri çevirdi ve devlet babadan yardım isteyen bir insana devlet babanın yardım edeceğinin altını çizdi.

Devlet hastanesi ziyaretinden sonra protokolün ziyareti Tümen Komutanlığı ve akabinde de ceza evi oldu. Hükümlü ve tutukluların sorunlarını dinleyen protokol, ceza evinde ihtiyaç duyulan malzemelerin karşılanacağını belirtti. 4 adet 37 ekran televizyon, bir adet çamaşır makinesi, 20 adet plastik sandalye ve 5 plastik masaya ihtiyaç duyduklarını belirten tutuklular, bir arkadaşlarına ait protez bacağın kırıldığını ve yapılması gerektiğini belirttiler.

Şaran Otomotiv adına söz alan Sabri Şaran, 4 adet 37 ekran televizyonu karşılayacaklarını, Sanayi Ticaret Odası Başkanı Halil Balkan çamaşır makinesini ve Balaman İnşat da plastik sandalye ve masaları karşılayacaklarını belirtti.

Derhal cezaevine ortopedi doktoru göndereceklerini söyleyen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Ahmet Yavuz, gerekli müdahalenin yapılacağını ve Vali Osman Güneş de protez bacağın kendileri tarafından karşılanacağını söyledi.

Protokol cezaevinden sonra emniyet mensuplarının bayramını kutlamak üzere polis evine geçti. Polis evi önünde emniyet mensuplarının bayramını kutlayan protokol daha sonra dağıldı ve böylece bayram protokolü son buldu.

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 12:29:10
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 13:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?