27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Saldırıya uğrayan şoförler yurda döndü

ABD ordusuna lojistik malzeme taşıyan Türk TIR'larına Irak'ın Musul şehrinde yapılan saldırının ardından Türk şoförleri, Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapıyor.

Akşam saatlerinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yapan Yüksel Nardallı adlı kamyon şoförü, karakolda ifadesi alındıktan sonra Silopi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hafif yaralı şoför, memleketi Adana'ya gönderildi. Habur Sınır Kapısı'nda bir açıklama yapan Türk Şoför Yüksel Nardallı, yüzünde oluşan yaraların patlamada olduğunu ifade ederek, çok bitkin bir halde olduğunu söyledi. Olay anını anlatan Nardallı, "Konvoy halinde Musul yolunda ilerliyorduk. Birden patlamalar olmaya başladı. Ardından silah sesleri gelmeye başladı. Her taraf yaralılar ile dolmaya başladı. ABD'ye ait helikopterler yaralıları hastaneye kaldırdı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım. Sonradan öğrendiğimde olay yerinde 1 ölü ve 4 yaralının olduğunu söylediler. Durumu ağır olan arkadaşlarımdan birinin Dohuk'ta olduğunu ve şu anda tedavi altında olduğunu öğrendim. Kendi imkanlarım ile hastaneden çıkıp geldim. Bir an önce evime dönmek istiyorum" dedi.

Öte yandan, yine aynı konvoyda saldırıya uğrayan ve sağ olarak kurtulan Türk şoförlerden Bestami Şenay, olayı şu şekilde anlattı:

"Olay sırasında konvoy halinde ilerliyorduk. Birden patlamaların sesi gelmeye başladı. Ben de aracıma hız vererek olay yerinden uzaklaşmaya başladım. Canımı zor kurtardım. Gördüğüm manzaradan çok etkilendim. Bir daha Irak tarafına gitmeyi düşünmüyorum."

Bu arada Irak'a yük götüren Türk kamyoncular, olayı protesto etmek için araçlarının önüne siyah bez bağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 23:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?