19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Seyda yılbaşı müjdesi verdi

Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdikleri 2,3 trilyon TL ile 3 adet lise yapılacağını açıkladı. Seyda, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Gönderdiğimiz bu son ödeneklerle Cizre’de Pansiyonlu Kız Meslek Lisesi, Silopi’de Endüstri Meslek Lisesi Binası ve İdil’de YİBO Binası yapılacaktır. Böylece Sadece 2005 Yılında İlk ve Orta Öğretim Okulları İçin Şırnak’a Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel İdare Bütçesinden Aktardığımız Ödenek Miktarı Yaklaşık 26 Trilyon TL’yi Bulmuştur."

Ayrıca Seyda, 2006 Yılında Şırnak Merkezde Pansiyonlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Beytüşşebap’ta 1 Genel Lise, Silopi’de 1 Genel Lise, Silopi’de Anadolu Lisesi, Cizre’de Anadolu Lisesi, İdil’de Endüstri Meslek Lisesi, Şırnak’ta 200 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Cizre’de 200 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacağı Müjdesini de verdi.

Seyda konuyla ilgili olarak "İdil’de de öğrenci yurdu yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Şırnak Genelindeki Okullarımızın Donanımı için de Son 20 Gün İçerisinde 4 Kamyon Dolusu Araç Gereç ve Malzeme Gönderdik. Böylece Şırnak tarihinde diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da 3 yıllık iktidarımız döneminde yaptığımız hizmetler adeta bir devrim niteliğindedir. Şunu gururla müşahede ediyoruz ki, özellikle sorunların başında gelen eğitim ve sağlık alanında yaptığımız hizmetler Şırnak’ta bizden önce 40 yılda yapılmamıştır.
Ayrıca son 20 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Donanımı Daire Başkanlığından Şırnak genelindeki ilk ve orta dereceli okullara (Mikroskopi, tepegöz, fen, sosyal bilgiler, fizik, kimya biyoloji, haritalar, okul öncesi oyuncak takımları vb. gibi) 4 kamyon dolusu araç-gereç gönderdik. Silopi ilçemizde açtırdığımız yeni Lisenin donanımı için de (öğrenci sırası, öğretmen masası, fotokopi makinesi, televizyon, yazıcı, DVD player cihazı, çalışma koltuğu, sınıf dolabı, yemek masası, ses yayın cihazı vb.gibi) malzeme ve ödenek aktarıldı. Böylece son 3 yılda iktidarımız döneminde, bizden önce okuyan öğrenci sayısı kadar okul olmadığı için okuyamayan çocuklarımızı okula kazandırdığımız için çok mutluyuz. Çünkü “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ilkesi ile her şeyin başında eğitim geldiğinin inancındayız ve bilincindeyiz. İnşallah hedefimiz Şırnak’ta hiçbir çocuğumuzu eğitimsiz bırakmamaktır. Seçildiğimiz günden bugüne kadar hep halktan aldığımız gücü tekrar halkın hizmetinde harcamak için gece gündüz demeden, parti farkı gözetmeden var gücümüzle daha güzel hizmetleri yapma ilkesi doğrultusunda çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu nedenle gerek eğitime açtırdığımız okulları, gerekse yapacağımız okulların bölgemize, halkımıza hayırlar getirmesini ve çocuklarımızın aydınlık yarınlarına vesile olmasını temenni ederken, Şırnak’ımıza daha nice güzel hizmetler sunmayı bizlere nasip etmeyi Allah’tan diliyorum" dedi.

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:35:20
Güncelleme :8 Ocak 2006 Pazar 16:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
from botan IP: 81.215.173.xxx Tarih : 30.01.2006 18:09:24
Takdir edilecek çalışmalar...BU arada uludere ilçesine bağlış merkeze uzak köylerin birinci derceden lise ihtiyacı var.. özellikle ANDAÇ-YEMİŞLİ HATTI boyunca sadece hatırlatmak istedim :))