19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Silopi bombalamasına kınama

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde meydana gelen bombalama olayından sonra ilçedeki sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi partilerden kınama mesajları geldi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ilk siyasi parti olan AK Parti İlçe Başkanı Neşet Kunur, "Halkın huzuru bozulmasın" dedi.

Silopi'de sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen patlama sonrası olay yerinde incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Neşet Kunur, Cumhuriyet Başsavcısı Talip Demirezen'i ziyaret ederek, AK Parti Şırnak milletvekilleri ve şahsı adına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra, AK Parti İlçe Teşkilatı'nda bir açıklama yapan Başkan Neşet Kunur, olayı kınadıklarını söyleyerek, "Sabah saat 07.00 sıralarında Silopi'de hükümet konağının bahçesinde park halindeki Cumhuriyet Başsavcısı'nın makam arabasına bırakılan bombanın patlaması sonucu aracın hurdaya dönmesi ve hükümet konağının camlarının hasar görmesi, bizleri derinden üzmüştür. Olayda can kaybının olmaması tek tesellimizdir. Hükümete veya halka zarar verecek bu ve benzeri her türlü olayı kınıyoruz.

Bunun son bulmasını diliyoruz, artık eskiye dönmek istemiyoruz. Silopi İlçemizde huzur ve sükunetin en iyi şekilde olmasını diler ve Silopi halkını bu tür olaylara karşı son derece sağduyulu ve sabırlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

DEHAP: OLAY PROVOKASYON
Gazetecilerin, "Silopi, geriye doğru mu gidiyor?" şeklindeki sorusuna Başkan Kunur, "Maalesef, hiç istemediğimiz yıllara geri dönüyoruz, ama ben inanıyorum ki halkımız bu olaylarla geri dönmemize izin vermeyecektir. Çünkü Silopi halkı duyarlıdır, ben güveniyorum Silopi halkına. Bu nedenle geri dönüşe izin vermeyeceğiz" şeklinde cevap verdi.

DEHAP İlçe Teşkilat Başkanı Haci Üzen ise yaptığı yazılı açıklamada, "5-6 senedir bölgemizde sağlanan huzur ve emniyet ortamı, Silopi halkına bir nebze de olsa nefes aldırmış ve insanları insan gibi yaşamaya sevk etmiştir. Biz Silopi'mizin ve özellikle bölgemizin terörle anılmasını istemiyoruz. Silopi, DEHAP İlçe Teşkilatı olarak bu olayı bir provokasyon olarak değerlendiriyor, Mersin ve Şemdinli'deki olaylarla bir bağlantısı olduğuna inanıyoruz.

Türkiye'nin az da olsa yakaladığı huzur ortamını bozmak ve AB girişine engel olmak isteyen bazı karanlık güçlerin, tekrar kendi nefsi menfaatleri uğruna düğmeye bastıklarını ve bu bölgede sağlanan huzur ortamını baltalamaya çalıştıklarını, bölgeyi o karanlık yıllara 92-93 senesine döndürmeye çaba sarf ettiklerini düşünüyoruz.

Bu provokasyonları gerçekleştirenleri ve onlara zemin hazırlayanları nefret ve şiddetle kınıyoruz. Devlet güçlerinin bu konudaki hassasiyetini koruması ve aynı zamanda bu olayı gerçekleştirenleri bir an önce yakalanmaları, en büyük temennimizdir. Bölge halkının artık bu tür olaylara prim vermemesi ve provokasyonlara gelmemesi gerektiğine inanıyor, aynı zamanda Cumhuriyet Başsavcımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 22:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?