19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şoförlerin kuyruk çilesi

Şırnak il sınırları içerisindeki Habur Sınır Kapısı'nda devam eden restore çalışmaları nedeniyle zor anlar yaşayan şoförlerin yardımına, Araç Sahipleri ve Şoförler Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Çevik yetişti.

Habur Sınır Kapısı'nda artan yoğunluk nedeniyle kuyruklar 40 kilometreye kadar ulaştı. Araç Sahipleri ve Şoförler Dayanışma Derneği Başkanı Çevik, Cizre-Silopi arasındaki bölgelerde yaklaşık 6 gündür susuz kalan şoförlere, kendi imkanlarıyla temin ettiği 1 tanker ve 1 traktör tankıyla kuyruktaki şoförlere su dağıttı. Şoförlerin sorunlarını asgariye indirmek için ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını ifade eden Çevik, "Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçip evlerine ekmek götürmek için kuyruğa giren şoförlerimiz, dağ başında susuz ve ekmeksiz kalıyorlar. Biz de burada şoförlerimiz için kendi imkanlarımızla 1 tanker ve 1 traktör tankıyla su dağıtımı yapıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetten şoförlerimiz çok memnun kaldı. Temennimiz odur ki, Habur Sınır Kapısı'ndaki restore çalışmaları erken biter kuyruk çilesi sona erer" diye konuştu.

Cizre-Silopi arasında 6 gündür kuyrukta bulunan şoförlerden Abdulkadir Kaygısız da, sıkıntıların had safhada olduğunu belirterek, "Habur Sınır Kapısı'nda devam eden restore çalışmalarından dolayı günlük araç geçişlerin minimuma indirilmesi nedeniyle biz 6 gündür henüz Cizre Silopi arasındayız. En az 20 gün sonra Habur Sınır Kapısı'na varırız. Buralarda aç susuz kalıyoruz. Silopi'de yeni açılan ve ilk defa ismini duyduğumuz bir dernek bize el uzatarak, bizi aç ve susuz kalmaktan kurtardı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 16:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?