27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Terör zararları karşılanıyor

Şırnak Valiliği, terörden zarar gören 64 vatandaşa 546 bin 160 YTL ödedi. Valilik Zarar Tespit Komisyonu, terörden zarar görenlere 3. ödemelerini valilik konferans salonunda yaptı.

Toplantıda konuşan Şırnak Valisi Osman Güneş, sosyal devlet olma ilkesinin doğal bir sonucu olarak vatandaşın zararının telafisi ve karşılanması adına zararların ödenmesiyle ilgili bir sistem kurulduğunu belirterek, bugüne kadar 45 kişiye 537 milyar TL ödeme yapıldığını söyledi.

Vali Güneş, dağıtılan paraların, sıkıntıları bir nebze olsun gidermeye yarayacağını dile getirerek, "Bugün dağıtacağımız paralar, bir nebze de olsa sıkıntılarınızı giderecektir. Zararlarınızın tamamını telafi etmemiz mümkün değil, manevi zararlarınızı telafi etmek mümkün değil. Bu zararlarınızı nasıl karşılayabiliriz: Elbirliğiyle, gönülbirliğiyle daha huzurlu yaşayacağımız günlere, çocukların daha iyi bir eğitim alacağı günlere geldiğimiz zaman" dedi.

Huzuru bozmak ve ülkeye insanına sıkıntı vermek isteyen kötü niyetli çevrelere karşı elbirliği yaparak daha rahat ve huzurlu günlere ulaşılabileceğini ifade eden Vali Güneş, "Yüreğinde insan sevgisi olmayan yerlerden ve kişilerden talimat alarak yönlendirildikleri için bölge insanına zarar veren bu insanlar, insan dışı bu yaratıklar, bir türlü eylemlerini sona erdirmediler. Vatandaşa birtakım zararlar vererek, buraya gelen yatırımcıları ürküterek, sinsice ve insani ölçülere uymayacak bir şekilde, gizlice oraya buraya birtakım patlayıcılar koyarak, hala bir şeyler umuyorlar. Umuyorum ki, onlar da akıllarını başlarına alarak kendi insanlarına zarar vermezler. Huzurumuzu bozmak isteyen, bize sıkıntı vermek isteyen kötü niyetli çevrelere karşı elbirliğiyle daha rahat ve daha huzurlu günlere ulaşabiliriz. Buraya yatırım yapmak isteyen vatandaş da kaçmayacaktır o zaman" diye konuştu.

Avukat M. İhsan Kalkan da, kanunun uygulanmasından memnunluk duyduklarını dile getirerek, "27.07.2004 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 'Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması' ile ilgili kanunun fiilen uygulanmasından dolayı mutluyuz. Sosyal hukuk devleti olması hasebiyle zararların bir nebze de olsa maddi olarak karşılanmasından mutluyuz, fakat bunların yaraların sarılması açısından yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Bu yasanın seri uygulanmasında fayda var, çalışmaların çok yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Umuyorum ki, yasanın yürürlüğe giriş tarihini gözönüne alınarak yeni uygulamalar meydana gelir ve insanların zararları bir nezne de olsa karşılanmış olur" dedi.

Terör mağdurlarından Kamil İlhan ise, "Zararlarımızın bir nezne de olsa karşılanması, bizleri mutlu etmiştir. Bu da devletin vatandaşına sahip çıkmasının en güzel örneğidir" derken, Zeynep Kaplan adlı bir başka vatandaş ise, "Devletimiz, bize sahip çıkıyor. Zararlarımız karşılanıyor. Her zaman devletimizin yanındayız" diye konuştu. Terörden zarar gören 64 vatandaşa toplam 546 bin 160 YTL ödendi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 10:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?