19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali Osman Güneş, İdil'de

Şırnak Valisi Osman Güneş, hafta sonu İdil İlçesi'nde incelemelerde bulundu. İdil'de, Kaymakam Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Sarı, Komando Bölük Komutanı Emrah Hasan Çavuşoğlu, Emniyet Müdür Vekili Zülküf Serkant Yağanoğlu, Milli Eğitim İlçe Müdürü M. Emin Bozkuş, Mal Müdürü Osman Zengin ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Vali Osman Güneş, yapımı devam eden eğitim kurumlarının inşaatlarını gezdi.

Açılış onayı gelen İdil Çok Programlı Lisesi'ni (ÇPL) gezen Vali Güneş, lisenin gerekli malzemelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan İdil'e gönderilmek üzere yola çıktığını belirterek, çok kısa süre içinde ÇPL'nin eğitime açılacağını söyledi. Daha sonra, İdil YİBO spor salonunu gezerek bilgi alan Vali Güneş, salonun zamanında ve kullanışlı bir şekilde yapılmasını talep etti.

Kaymakam Hasan Tanrıseven de, Vali Osman Güneş'in göreve gelmesiyle birlikte 2 yıldan bu yana yapılan eğitim yatırımlarıyla yıllar boyunca oluşan açığın giderildiğini ifade ederek, "YİBO'nun bahçesinde Zübeyde Hanım Anaokulu bulunuyor. Çok Programlı Lise ve spor salonu da hizmete giriyor. Bunlara ilave olarak, sayın valimizin ilçemize 24 derslikli bir ilköğretimi kazandırmasıyla 94 bin metrekarelik bu alan, tam bir eğitim kompleksi haline gelecek" dedi.
1981 yılında yapılan YİBO'nun onarımdan geçirilmesi talebinde bulunan Kaymakam Tanrıseven, Vali Osman Güneş'ten İdil YİBO'nun ilk onarılacak okul olacağı sözünü aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 20:10:23
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?