28
Mayıs
2024
Salı
KADIN

Dünya Kadınlar Günü

Şırnak Valiliği, 8 Mart dolayısıyla bayanlara karanfil dağıtırken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, kadınları ücretsiz sağlık taramasından geçirdi.

Dünya Kadınlar Günü Şırnak'ta etkinliklerle kutlanıyor. Valiliğin organizasyonuyla bir restoranda düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin kadın katıldı. Restorana gelen bütün bayanlara karanfil verildi ve bayanlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, Şırnaklı bayanlara hediyeler verdi. Bu arada, Kadınlar Günü nedeniyle askeri hastanede gün boyu hasta bayanların muayene ve tedavisi sağlandı. Uygulamadan son derece memnun kaldıklarını ifade eden bayanlar, dileklerinin sadece Kadınlar Günü ile sınırlı kalmamasını, Şırnak'ta bu gibi uygulamaların devam etmesini istedi.

Bu arada Demokratik Toplum Partisi (DTP) de, Kadınlar Günü münasebetiyle bir konser düzenledi. Ömer Kabak Meydanı'nda verilen konsere "Koma Kerej Dağ" ve "Yek Bun" müzik grupları katıldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği konserde vatandaşlar, halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 21:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?