19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Köylüler Belediye Başkanı'nı taşladı

Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak'ın, kaçak su borularını yerinde tespit etmek için gittiği Kurtuluş Köyü'nde, köylülerin saldırısına uğradığı iddia edildi. 

Yaklaşık olarak 1.5 aydır Cizre'nin Konak Mahallesi'nde yaşanan su sorunun nedeni belli oldu. Edinilen bilgiye göre, Cizre'ye bağlı Kurtuluş Köyü sakinlerinin Deran Suyu'nu kendi arazilerini ve hayvanlarını sulamak için kaçak olarak çektiklerini tespit eden belediye elemanları, suyu kesmek için gittiği köyde ilk önce köy muhtarının saldırısına ardından da diğer köylülerin taşlı ve sözlü saldırısına maruz kaldı. 

Cizre Belediyesi su ekibi ile Kurtuluş Köyü'ne giden Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak ve Belediye Başkan Yardımcısı Selim Özdemir'in, sözlü ve taşlı saldırıya maruz kalmaları üzerine köye jandarma takviyesi yapıldı. Köylüler tarafından atılan taşlardan belediyeye ait bir aracın camı kırıldı. Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydan beri gündemden hiç düşmeyen su sorununun kökeninin nerden kaynaklandığını tespit ettiklerini belirterek, "Bu kadar kaçak hattın bu köyden çıkacağını tahmin etmiyordum. Bu sorun nedeni ile ilgili ulusal gazetelerde 'Devlete su yok' diye yazdılar. Şimdi o yazıları yazan ve suyun akmadığını söyleyen gazeteleri arayan polis ve polis eşlerinin burada olup bu kaçak hatları görmesini isterdim. O zaman suyun neden akmadığını kendi gözleri ile görmüş olurlardı. Şuanda ekiplerimizin kazdıkları yerlerde, 50'ye yakın kaçak hat bulunmuş olup bu kaçak hatlar iptal edilmiştir. Ancak bazı kişilerin kışkırtması sebebi ile köylülerin, önce sözlü ardından da taşlı saldırısına maruz kaldık. Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yapılacak olan son tespitlerden sonra Cizre'ye eskiden olduğu gibi Deran Suyu'nu en kısa zamanda vermeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 21:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?