28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

PKK'nın kaçırdığı polis serbest

Dün sabah saatlerinde Zaho'da İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici ve Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcı Şehmuz Ülek'e teslim edilen polis memuru Hakan Açıl'ın sorgusu sürerken, Açıl'ı teslim alan heyetin sorgusu tamamlandı. Heyet üyeleri Habur'dan ayrıldı.

Polis memuru Hakan Açıl'ı teslim alan heyetin Habur'daki sorgusu tamamlanarak serbest bırakıldı. Ancak emniyet ve istihbarat yetkilileri tarafından yapılan polis Açıl'ın sorgusu halen sürüyor. Savcılık tarafından ifadeleri alınan heyet üyeleri Habur'dan ayrılırken, polis memuru Hakan Açıl'ın kamu görevlisi olması nedeniyle soruşturması sürüyor.

Baba Açıl ise, oğlunu yalnız bırakmamak için Habur'da kaldığı öğrenildi. Heyetin gelişi sırasında bir konuşma yapan İHD Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Perinçek, "İlk günden bu yana polis memuru için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bir başarıya vararak, Hakan Açıl'ı ailesine kavuşturduk. Bundan dolayı mutluyuz. Giden iki arkadaşımız döndü. Muamer Açıl heyetimizin bir parçasıydı, bu akşam oğlumla beraber kalmak istiyormuş. Arkadaşlarımıza o şu anda aramızda değil. Heyetin 7 görevlisi olarak artık buradayız. Bundan sonra kendi görev yerlerimize döneceğiz" dedi.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici ise, "5.5 saat fiili olarak gözaltında kaldık. Normalde gözaltına alınmadan savcıya ifade vermemiz gerekirken, savcı gelip ifademizi aldı. Yapılması gereken Hakan Açıl'ı en kısa sürede annesi ile kucaklaşmasını sağlamaktır. Eğer Hakan ile babası da bizimle şu anda birlikte olsaydı çok daha mutlu olacaktık" diye konuştu.

Heyet üyeleri yaptıkları açıklamanın ardından Cizre'ye doğru harekete geçti. Heyetin Şırnak Valiliği'ni ziyaret etmeleri bekleniyor.

PKK terör örgütü tarafından kaçırılan ve dün serbest bırakılan polis memuru Hakan Açıl, yarın Şırnak Valisi ile görüştükten sonra memleketi Eskişehir'e izinli olarak gönderilecek.
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "09 Ekim 2005 tarihinde izin dönüşü İdil İlçesi Mağara Köyü civarında PKK terör örgütünce kaçırılmış olan Şırnak İli Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Hakan Açıl, 27 Ocak 2006 günü saat 13.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'na Kuzey Irak'tan giriş yaparak güvenlik kuvvetlerince teslim alınmıştır.

Polis Memuru Hakan Açıl'ın sınır geçişi için gerekli işlemleri yapıldıktan sonra, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmiş, babası ve kendisi polis evinde misafir edilerek gerekli ihtiyaçları giderilmiş ve sağlık kontrolleri yapılmıştır. Açıl'ın sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken, Açıl'ın cumartesi günü saat 10.30'da Şırnak Valisi ile görüşecek, Açıl'ın daha sonra tüm ihtiyaç karşılanıp gerekli yardımlar yapıldıktan sonra memleketi Eskişehir'e izinli olarak gönderilecektir" ifadelerine yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 01:05:22
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 01:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?