28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Cizre'de uyuz salgını

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde uyuz salgını nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Cizre'deki okullarda eğitim gören öğrencilerin de içinde bulunduğu yaklaşık 14 bin kişi uyuz salgınına yakalanınca, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bütün ilköğretim okulları ve Endüstri Meslek Lisesi 2 gün süreyle tatil edildi. Şehir şebeke suyunda Koliform bakterisinin bulunması nedeniyle ilçedeki okullarda baş gösteren uyuz (SCABIES) salgını, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Şehir şebeke suyundan alınan numunelerin tahlil sonuçlarında Koliform bakterisine rastlanması üzerine, İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından yapılan toplantı sonucu, okulların 2 gün süreyle tatil edilmesine karar verildi.

Vatandaşların şehir şebeke suyunu kaynatarak içmeleri ve ev içinde herhangi bir kişide kaşıntı görüldüğü takdirde en yakın hastane veya eczaneye başvurmaları belediye hoparlörleriyle anons edildi. Yapılan sağlık taramasında, öğrencilerin yaklaşık yüzde 50'sinin uyuz olduğunun tespiti üzerine ilçedeki bütün okullar dezenfekte edilmeye başlandı. Şu ana kadar tahminen 14 bin kişinin salgına yakalandığı ilçede eczanelerde ilaç sıkıntısı çekilirken, eczacıların bağlı bulundukları sağlık depolarından acilen yüklü miktarda uyuz ilacı talep ettikleri belirtti.

Milli Eğitim İlçe Müdürü İhsan Gören, okullarda boy gösteren uyuz salgınının daha ileri gitmemesi için 2 günlük tatil kararı aldıklarını ifade ederek, "2 günlük tatil süresince okulları temizlenip dezenfekte ederek bu salgının ilerlemesini bir nebze de olsa önleyeceğimiz kanaatine vardık" dedi.

Cizre Belediyesi İlaçlama Denetmeni Fatih Ünal ise, salgını önlemek için hem okulları hem de bütün mahalleleri dezenfekte ettiklerini, bütün çöp konteynırları ve kanal boylarında ise ilaçlama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Liseler de tatil edildi

Uyuz salgını nedeniyle ilköğretim okullarından sonra liseler de tatil edildi.

Cizre'deki okullarda başgösteren uyuz (Scabies) salgının daha fazla yayılmaması için ilköğretim okulları 2 gün tatil edilirken, Hıfzıssıhha Kurulu'nun dün aldığı yeni bir kararla liselerin de Pazartesi gününe kadar tatil edildiği belirtildi. İlçe merkezinde okuyan 25 bin öğrenciden yaklaşık 10 bininin salgına yakalandığı belirtilirken, salgının daha fazla büyümemesi için tüm okullarda dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Okullardaki dezenfekte çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü belirten Milli Eğitim İlçe Müdürü İhsan Gören, "Yaklaşık 15 gün boyunca şehir şebeke suyunun akmaması nedeniyle olası bir hastalığı önlemeye yönelik tedbir amaçlı, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla liseler dahil okullar 2 gün tatil edildi. Bu süre içerisinde bütün okullar yıkanıp gerekli ilaçlamadan geçirilecek. Okulların Pazartesi günü eğitim-öğretime açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 16:45:14
Güncelleme :7 Nisan 2006 Cuma 16:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?