28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Askerden örnek davranış

9 aylık bebeği Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Mezra Beldesi'nden helikopterle alarak Şırnak Askeri Hastanesi'ne yetiştiren askerler, bebeğin hayatını kurtardı.

Kabızlık geçiren 9 aylık bir bebeği kurtarmak için harekete geçen Mehmetçik, kötü hava koşullarına rağmen hayatlarını tehlikeye atarak Mezra Beldesi'ndeki hastaya ulaştı.

Konuyla ilgili olarak Şırnak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “21 ocak 2006 günü Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi mezra beldesinde ikamet eden Yakup Bozkurt’un dokuz aylık bebeğinin iki gündür idrarını yapamadığını bildirmesi üzerine ilk müdahale mezradaki askeri birliğin doktoru tarafından yapılmıştır.

İlk müdahale ile acıları dindirilen bebek, kötü hava şartları altında pilotların hayati tehlikesine rağmen askeri helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Askeri Hastane'de idrar çıkarmamaya bağlı böbrek yetmezliği başlangıcı ile idrar yolları enfeksiyon nedeniyle 39 derece ateş ve beslenme yetmezliği tespit edilmiştir.

Asker Hastanesindeki Pediatri, Üroloji ve Radyoloji uzmanlarınca acil olarak bebeğe göbek altından kateter takılarak idrar çıkışı sağlanmış ve hayati tehlikesi ortadan kaldırılmıştır.” bildirildi.

M. Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 18:44:52
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 03:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?