19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Belediyeden ücretsiz sağlık taraması

Şırnak ve Batman Belediyesi ile Şırnak Sağlık Emekçileri Sendikası ortaklığında, kentte sağlık semineri verildi ve ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

Sağlık eğitiminin halka yeterince ulaşamaması nedeniyle Batman Belediyesi Sağlık Merkezi'nden aldıkları destekle Batman'dan Şırnak'a gelen sağlık merkezi çalışanları, halka 2 günlük sağlık semineri verdi. Sağlık ekibinden Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hamit Özçelik, kadın sağlığı ve kadın doğum kontrolü üzerine bilgiler verirken, ebe Canan Çelikan ise anne sütü ve emzirmeyle ilgili temel konularda Şırnaklı kadınları bilgilendirdi

 Seminerin açılış konuşmasını yapan Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, "Batman Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu sağlık taraması, sağlık sorunlarıyla ilgili seminerlerimiz ve halka sağlık hizmeti sunma faaliyetlerimiz sürecektir. Gelen sağlık personeline teşekkür ediyorum. Böylece bir nebze de olsa, halkın sağlık sorunlarına cevap vermiş oldunuz" dedi.

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hamit Özçelik, Şırnak'a gönüllü geldiklerini ve hizmetlerinin devam edeceğini belirterek, "Türkiye'deki bütün doktorlara sesleniyorum: Şırnak, Hakkari ve Türkiye'nin doktor sorununun olduğu illere ve ilçelere, en azından yılda 10-15 günlerini feda edip, gelsinler. Bunu yaptıkları takdirde umuyorum ki sağlık sorunu en azından asgariye inecektir. Herkesi, bu tür hizmetler yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Batman'dan gelen sağlık personeli tarafından vatandaşlar ücretsiz muayene edilerek, isteyen vatandaşların kan grupları belirlendi. Göz Hastalıklar Uzmanı Opr. Dr. Şakir Kakaliçoğlu, 2 gün içinde toplam 159 hastayı, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hamit Özçelik ise 56 kadını muayene etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 11:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?